USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Gaziantep logosunu kullandırmayalım”

Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Merdiven altı baklava satan iş yerlerinin denetlenmesi gerekiyor. Eğer satılıyorsa da kutunun üzerinde bulunan ‘Gaziantep’ yazısının silinmesi gerekiyor.” dedi

“Gaziantep logosunu kullandırmayalım”
25-11-2021 19:19
25-11-2021 19:25
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, ucuz fiyattan satışa sunulan baklavalara ve merdiven altı işletmelerin durumuna dikkat çekti. Dünyada özel bir öneme sahip olan Gaziantep Baklavasında görülen fiyat uçurumuna dikkat çeken Bayrakçı, “Gaziantep baklavasının dünyada bir değeri ve karşılığı var. Dolayısıyla çok ucuza satarak Gaziantep’in adını lekelemeye hiç kimsenin hakkı yok” dedi. Gastronomi şehri Gaziantep’te, pahalılık sorunu ile mücadele devam ederken, esnaf odaları tarafından belirlenen fiyatların çok çok altında satış yapan işletmeler ve merdiven altı işletmelerin neden olduğu sorunlar da devam ediyor. Kent genelinde yeme-içme sektöründe hizmet veren işletmeler arasındaki uçurum farkı tartışılırken Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, fiyat uçurumlarına ve merdiven altı işletmelere dikkat çekti.

“BU İŞLETMELER DENETLENMELİ”

Gaziantep Baklavasının bir marka değer olduğunu söyleyen Bayrakçı, “Baklavanın çok düşük fiyatlara satılmasına karşıyız. Çünkü Gaziantep baklavasının dünyada bir değeri ve karşılığı var. Dolayısıyla çok ucuza satarak Gaziantep’in adını lekelemeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu tür baklava satan iş yerlerinin de denetlenmesi gerekiyor. Eğer ki satılıyorsa da kutunun üzerinde bulunan ‘Gaziantep’ yazısının silinmesi gerekiyor.”

“HAKSIZ REKABET ORTAYA ÇIKIYOR”

Merdiven altı üretimin sektörün kanayan yarası haline geldiğini kaydeden Bayrakçı, “Merdiven altı üretim sektörümün kanayan yarası. Bu sorunu her zaman dile getiriyoruz. Esnafımız, vergisini ödüyor, maliye kaydı var, istihdam sağlıyor, kira, elektrik, su ve diğer giderler var, fakat kayıt dışı çalışan bunların hiçbirini yapmıyor. Ortaya haksız bir rekabet ortaya çıkmış oluyor. Oda olarak, haksız rekabeti önlemek için denetimlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?