USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuzeyşehir sakinleri dertli!..

50 bin konutluk Kuzeyşehir Projesi’nde sıkıntılar bitmiyor. Kentin konut sorunun çözümü için oluşturulan konutlarda yaşayan vatandaşlar, hizmet alamamaktan şikayetçi. Elektrik kesintileri sebebiyle çileden çıkan, yol sorunu ve ilaçlama sorununu gündeme taşıyan vatandaşlar, çözüm bekliyor...

Kuzeyşehir sakinleri dertli!..
27-09-2021 20:24
27-09-2021 20:29
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Projesi’nde konut yapımları devam ederken tamamlanan konutlara vatandaşlar yerleşiyor. Etap etap tamamlanan ve hizmete sunulan konutlara yerleşen vatandaşlar ise hizmet göremedikleri için isyan ediyor. Yüksek aidatlardan, yol sorununa kadar birçok problemi dile getiren vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’den çözüm istiyor.

“ASFALT OLMAYAN YOLLAR VAR”

Kuzeyşehir sakinleri, konutlara taşınmalarına rağmen henüz yollarının asfaltlanmamış olmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, asfalt yapılmayan yollar sebebiyle evlerine toz ve toprak geldiğini de ekledi.

IŞIKLANDIRMA SIKINTISI SÜRÜYOR

Asfaltlanmayan yollarda ışıklandırma sistemlerinin de çalışmamasına dikkat çeken Kuzeyşehir sakinleri kaza korkusu yaşıyor. Yayaların akşam saatlerinde karanlıktan dolayı sokağa çıkamadığını da aktaran vatandaşlar, konutların bulunduğu sitelerin civarının ışıklandırılması gerektiğini belirtti.

AİDATLAR YÜKSEK AMA...

Yüksek aidatlar ödediklerini aktaran vatandaşlar hizmet alamamaktan da şikayetçi. Konutlarda barınan site sakinleri, “150 TL civarında aidat ödüyoruz. Fakat ne çöp toplanıyor ne de site sahasında ve apartman içerisinde temizlik yapılıyor. Birçok vatandaşın konutlara taşınmasına rağmen bir türlü hizmet alamıyoruz” ifadelerine yer verdiler.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ!

Kuzeyşehir sakinleri, düzen kuramadıkları sitelere ek olarak Büyükşehir Belediyesi’nin 14 bin konut daha yapacak olmasına ise sitem ediyor. Vatandaşlar, “Önce bizler düzen kuralım, hizmetler bizlere verilsin. Sonra yeni konut projelerine başlansın” ifadelerini kullandılar.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?