USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gaziantepspor bitti sorunları sürüyor

Gaziantepspor'da personel olarak çalışan 40 kişinin alacaklarına dair açılan dava kazanıldı. Çalışanlar haklarını muhattap olmadığı için alamıyor.

Gaziantepspor bitti sorunları sürüyor
11-10-2021 22:07
11-10-2021 22:09
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Spor Kulübü çalışanı 40 kişi iki yıl önce işten çıkartıldı. 4 milyon TL tazminat hakları ve bazı işçilerin maaşları dahi içerde. Hakları için dava açan işçiler muhatap bulamadıkları için mahkemede kazandıkları alacaklarını alamıyor. Alacaklarını alamayan çalışanlar Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den sorunun çözümü için destek istediler.

ÇALIŞANLARIN ORTAK SIKINTISI; "ÇARESİZ KALDIK"

Kulüp çalışanlarından bazı isimler açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler;
"İçeride halen 4 aylığı olan arkadaşlarımız bile var. Bunlar için dava açtık, açtığımız davayı kazandık ama bizden başka alacaklılar da var, bize sıra gelmiyor. Muhatap da bulamıyoruz. Bu 40 kişi senelerce kulübe hizmet etmiş. Ömer arkadaşımız çimlerle ilgilenirdi, en ufak bir hatada hemen fırça atılırdı. Ben servis şoförüydüm, benim için de öyle. Ben bu kulüple 1 hafta, 15 gün şehir dışına gidiyordum. Bazen ailemizi görmüyorduk. Ben 50 yaşını geçmişim, bu saatten sonra gidip fabrikada çalışamam ki. İçimizdeki arkadaşların çoğu kiracı. Alacağımız para bizim için bir umut” şeklinde görüş belirttiler.
Çalışanlar açıklamalarını şu şekilde sürdürdüler;

"Tazminat alacaklarımız için satışa çıkardık. 40 kişinin normalde toplam alacağımız para 4 milyon lira, satılan arsa 800 bin lira. Haciz süreci tamamlandı ve alacaklı listesi yapıldı. SGK alacağı da olduğu için ilk olarak onlara verildi, işçilere bir şey kalmadı. Avukatımız, ‘Biz buna itiraz etsek bile elimize para geçmez, arazi parasından 40 kişiye toplam 20 bin lira düşer’ dedi. Kişi başı 500'er lira yani. Şu anda hiçbir muhatabımız yok. Yönetim falan yok, sadece dernekler masasında kâğıt üzerinde var. Bize göre muhatap Valilik. Vali ile de görüştük. Vali de bize ‘Para hariç üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eğer kapanınca ibre size dönecekse, ben savcılığa talimat vereyim başsavcı kapatsın orayı’ dedi. Biz ayrıldıktan sonra kulübe para akmaya devam ediyordu. Biz ayrıldıktan sonra 2 sene daha faaliyetteydi kulüp."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?