USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Valiliği’nden Türkiye Gündemini sarsan olay ile ilgili açıklama

Gaziantep Valiliği bir televizyon kanalında yayınlanan ve Türkiye infiale yol açan olay ile ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan Açıklamada, "Aile içerisinde yaşanan karşılıklı suçlamalar ve şikayetler üzerine konu adli makamlar tarafından takip edilmektedir" denildi.

Gaziantep Valiliği’nden Türkiye Gündemini sarsan olay ile ilgili açıklama
26-09-2021 10:58
26-09-2021 11:12
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep Valiliği bir televizyon kanalında yayınlanan ve Türkiye infiale yol açan olay ile ilgili bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı;
Gaziantep Valiliği bir televizyon kanalında yayınlanan ve Türkiye infiale yol açan olay ile ilgili bir açıklama yayınladı. 
23 Eylül 2021 günü bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda D.A ve eşi B.A'nın cinsel istismar ile ilgili bazı iddialarına yer verilmiştir. Konunun hassasiyeti nedeni ile bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.
Bahse konu olay televizyon yayınından yaklaşık 6 ay önce 5 Nisan 2021 tarihinde Şahinbey ilçesi Gülpınar Mahallesinde meydana gelmiş ve liçe Jandarma Komutanlığımız kolluk sahasında gerekli işlemlere başlanmıştır. Aile içerisinde yaşanan karşılıklı suçlamalar ve şikayetler üzerine konu adli makamlar tarafından takip edilmektedir.
S.T isimli şahıs beyanında, küçük kızı S.T'ye(13 yaş) Damadı B.A'nin, cinsel istismarda bulunduğu, B.A'nın kendisine (Anne S.T'ye) ve kızına zorla uyuşturucu kullandırdığı ve uyuşturucu madde ticareti yaptığını iddia etmiştir. Suçlama üzerine D.A ve eşi B.A'nın evinde yapılan aramada uyuşturucu ve silah bulunmuş ve gerekli adli işlem yapılmıştır. 05 Nisan 2021 tarihinde Adli Tıp uzmanı raporuna göre S.T.nin (13 yaş) muayenesinde eski ya da yeni bir istismara maruz kalmadığı tespit edilmiştir. Akabinde S.T (13 yaş) Aile ve Sosyal Hizmetler II Müdürlüğümüz tarafından koruma altına alınmıştır.
B.A. hakkında yapılan işlemden sonra 7 Nisan 2021 tarihinde D.A. müracaatta bulunarak annesi S.T. nin zorlamasıyla 13 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kaldığı yönünde beyanda bulunmuştur.
Verilen ifadeler ve suçlamalar sonucunda taraflar arasında husumet oluşmuştur ve açılan karşılıklı davalar devam etmektedir.
Yayınlanan haberler üzerine olaya karıştığı iddia edilen şahıslardan D.A.nin annesi ve babasının da aralarında bulunduğu 12 kişilik grup, 24 Eylül 2021 günü Gaziantep Adliyesine giderek iddialara yer veren televizyon programi ve iddialarda bulunan D.A ve eşi B.A hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır.
Adli makamlar tarafindan dosya üzerinde gizlilik kararı bulunmakta olup, her iki tarafin iddialan ve iddialar üzerine yapılan işlemler dosyada mevcuttur. Adli süreç devam etmektedir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler II Müdürlüğümüz konuyu bütün yönleriyle takip etmektedir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?