USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te okullarda vaka endişesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 850 bin derslikten 198'sinde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Gaziantep’te okullarda vaka endişesi
14-09-2021 22:32
14-09-2021 22:37
GAZİANTEP
Google News

Bakan Özer’in açıklamasının ardından Gaziantep’te bulunan okullarda eğitime ara verilen sınıf olup olmadığı merak konusu oldu. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kentte herhangi bir sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmediği söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 850 bin derslikten 198'sinde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirtti. Bakan Özer’in açıklamaları okulların açılması ile beklenen vaka artışlarına ilişkin endişeleri gün yüzüne çıkarırken, Gaziantep’te bulunan sınıflarda vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilip verilmediğine ilişkin soruları Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe cevapladı. 

İKİ ÖĞRENCİDE POZİTİF VAKA ÇIKARSA, EĞİTİME  ARA VERİLİYOR…

Tepe,  kentte herhangi bir sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmediğini söyledi. i. Yüz yüze eğitime ara verilmesi için bir sınıfta iki öğrencide pozitif vakaya rastlanması koşulunun bulunduğunu belirten Tepe, henüz böyle bir durumla karşılaşılmadığı ifade etti. 

ENDİŞE ARTTI

Kentte henüz okullarda bu koşulu sağlayan sınıfların bulunmaması rahatlatırken, kimi okullarda öğrencilerin maske ve mesafe kurallarına yeterince uymadığı ileri sürüldü. Öğrencilerin, pandemi döneminde bu yönde rahat etmesi de vakalarda bir artış yaşanması endişesinin artmasına neden oldu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?