USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te “Evim” mağdurları ne olacak? Evimcilerin sessiz eylemi

Faizsiz konut ve taşıt edindirme platformu olarak bilinen 35 tasarruf finansman şirketinden 21'i, geçtiğimiz Temmuz ayında, ekonomik açıdan gerekli çalışma şartlarını karşılayamadıkları gerekçesiyle kapatıldılar. 

Gaziantep’te “Evim” mağdurları ne olacak? Evimcilerin sessiz eylemi
28-09-2021 14:15
28-09-2021 14:31
GAZİANTEP
Google News
Evim şirketleri kısa adı  BDDK olan (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından tasfiye edilerek TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devredildi. 
Şirketlerin tasfiyesiyle birlikte halk arasında 'Evim' olarak bilinen aracı şirketlerden Gaziantep'te de 44 bin 500 mağdurun 601 milyon TL’ye yakın alacağı bulunduğu iddia edildi. 
Tüm Türkiye’de gündem olan ‘EVİM’ mağdurları Gaziantep’te de sessiz bir şekilde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.
Pazar günü Eski Adliye yanındaki Atatürk Heykelinin arkasında bulunan ‘EVİM’ firmalarının önünde eylem yapan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Gaziantep dahil olmak üzere tüm Türkiye’de bu tip firmalardan mağdur olan binlerce vatandaşın bulunduğu kaydedildi.  TMSF’ye devredilen şirketlere parasını kaptıran vatandaşlar karşılarında bir muhatap bulamadıkları için milyonlarca liraya varan alacaklarını henüz tahsil edemedi. Belirsizlik ve kaygı yaşayan Evim mağduru vatandaşlara yapılacak ödemelerin, şirketlerin mal varlığı tutarı kadar olması kafaları karıştırıyor. Dolayısıyla Evim Şirketlerine on binlerce lira para yatıran vatandaşların, yatırmış oldukları paraların tamamını tahsil edemeyecekleri iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre vatandaşlar ilerleyen günlerde daha farklı eylemlerle Türkiye genelinde seslerini duyurmaya çalışacaklar. 
İŞTE KAPATILAN ŞİRKETLER
Tasfiye edilen şirketlerin isimleri şöyle: İktisatevim, Vizyonevim, Doğruevim, Finansevim, Birikimevim, Yaşamevim, HH Aydın Yatırım Holding A.Ş, İhtiyaçevim, Varlıkevim, İstek Evim, İkizlerevim, Destekevim, Gerçekevim, Değer Tasarruf, Önceevim, Morevim Tasarruf, Hedefevim, Gelecek Tasarruf, Birlikbirikim Gayrimenkul, Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. oldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?