USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te aileleri endişelendiren kartlar ve semboller

Gaziantep Şehitkamil İlçesi anneler parkı etrafında bulunan binaların tamamına yakınının önünde SQUİD GAME dizisine ait sembollerin bulunduğu kağıtlar-kartlar ebeveynleri endişelendirmeye başladı.

Gaziantep’te aileleri endişelendiren kartlar ve semboller
19-10-2021 21:21
19-10-2021 21:37
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep’te de izlenme rekorları kıran ve gençler arasında çok fazla bilinen dizide kullanılan sembollerin Anneler parkı civarında hemen hemen bütün binaların önünde bulunması ebeveynleri endişelendirdi. Kartların ve kağıtların kimler tarafından dağıtıldığı bilinmezken, gençler arasında yaygın bir şekilde izelenen dizi hakkında ailelerin çocuklarının dijital ayak izlerini takip etmeleri tavsiye edildi.
Dijital platform üzerinden yayınlanan ve Türkiye’de izlenme rekorları kıran dizide yer alan oyunları örnek alarak uygulamaya çalışan çocukların birbirine şiddet uyguladığı görüldü. 
Yetkililer, dizideki birçok sahnenin nörokimyasal salgılamamıza neden olduğunu belirterek, Squid Game’ dizisini değerlendirerek ailelere çocukların dijital ayak izlerini takip etmeleri konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.
Squid Game dizisinin psikolojik etkileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Psikologlar, "İnsanı bu dünyada motive eden iki araç; ödül veya cezadır. Ödül veya ceza bizim davranışlarımızın ortaya çıkmasında, bir performans sergilememizde veya göreve odaklanmamızda önem taşır. Şu an size bir davranışı sergilemeniz karşısında istediğiniz bir ödülü vereceğimi söylesem bu davranışı motive bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Aynı şekilde davranış sonucunda size ait olan bir şeyi sizden alacağımı söylesem yine bu davranışı yaparken motive olursunuz." dedi.
Dijital yayın platformu Netflix’in orijinal yapımı ve Güney Kore dizisi hayatta kalma mücadelesi üzerine drama tarzında bir projesi Squid Game, etkisiyle dünyayı kasıp kavuruyor.
Squid Game dizisinde, maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce çocuk bir oyuna katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ödüle kavuşacağı oyun, çocuklar için ölüm tehlikesini de beraberinde getirmektedir.
Gülük hayattaki yaşam şartlarının ağırlığı ve cazip ödülün hevesiyle oyuna başlayan çocuklar, hayatta kalabilmek adına her şeyi yapmak zorunda kalır. Hayatta kalan oyuncular, bir sonraki etaba geçerken, diğer yandan oyuncular arasındaki gruplaşmalar, tehlikenin boyutunu daha da artırır.
SQUİD GAME NE DEMEK?
Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçeye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?