USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ev sahiplerinin gözü döndü: Kiralara 1000 TL daha zam

Aşırı göç ve kentsel dönüşüm kiralık fiyatlarını artırmaya devam ediyor. “Çocuğum oturacak” bahanesi ve açık artırma usulünün ardından bazı ev sahipleri, şimdi de daha yüksek kira için evlerini eşyalı hale getirmeye başladı. İş merkezleri ve üniversitelere yakın bölgelerde bu sayede daireler en az 1000 TL daha yüksek bedelle kiralanıyor.

Ev sahiplerinin gözü döndü: Kiralara 1000 TL daha zam
11-10-2021 10:17
11-10-2021 10:33
GAZİANTEP
Google News

Türkiye’de son dönemde kentsel dönüşüm, aşırı göç ve okullarda yüz yüze eğitimin başlaması kira talebini tırmandırırken, ev sahipleri de evlerini daha yüksek bedelle kiralamak için çeşitli yollara başvuruyor. “Çocuğum evde oturacak” bahanesinin ardından, açık artırma usulüyle en yüksek fiyat teklif edene kiralama yönteminin ardından bazı ev sahipleri ekstra yüksek kira için evlerini eşyalı hale getirmeye başladı. Bu yolla kira fiyatı en az bin lira daha artırılıyor.

Bunun yanı sıra bazı ev sahiplerinin eşyalı diye kiraladıkları evlerdeki eşyaları yetersiz olması da tepki çekiyor. Vatandaşlar eşyalı ev baktıkları halde evde eşya adına sadece yatak, masa, sandalye ve halı olduğunu söylerken  bu tip evlere çok yüksek kiralar istendiğini dile getiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?