USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAÜN kamu emekçileri mağdur

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde görevli 4D Sürekli Kamu İşçilerinin 3 ay önce imzalanması gereken iş sözleşmesine yönelik bekleyişi devam ediyor. Verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne süren yaklaşık 2 bin kamu emekçisi, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

GAÜN kamu emekçileri mağdur
29-01-2021 18:56
Google News
Gaziantep Üniversitesi’nde görevli sayıları iki bine varan kamu emekçisi, 31 Ekim 2020 tarihinde imzalanması gereken fakat 3 aydır adeta gasp edilen  iş sözleşmesi hakkını istedi. Yetkililerden duruma el atmasını isterken, sendikaların da ilgisizliğinden yakındı.
 
SENDİKALAR PASİF

Sözleşme sürecine yetkiliden net bir açıklama yapılmadığını ve sendikaların yeterince ilgilenmediğini iddia eden kamu işçileri şunları söyledi:

“En son aldığımız paraya göre maaşımızı hesapladığımız zaman asgari ücretin altında çalıştığımız gözüküyor. Yaptığımız incelemeler sonucunda diğer kamu kuruluşlarında çalışan işçiler içerisinde en düşük maaşı bizim kurum veriyor. Aynı işi yapıyoruz. Bu gelir adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz. Sendikalar bu duruma bir şey yapmıyorlar, pasif duruyorlar. Hakkımızı savunduklarını düşünmüyoruz.

Sendika temsilcileri işçileri gelişmelerden haberdar etmiyor. Sözleşme imzalama süreci uzadığı için ortada büyük bir bilgi kirliliği mevcut. Devlet büyüklerinden bu duruma el atmalarını istiyoruz."

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan kamu işçileri ile Gaziantep Üniversitesi’nde çalışan kamu işçilerine yapılacak zam oranlarının farklı olacağına dair bilgilerin olduğunu iddia eden ismini vermek istemeyen bir kamu işçisi ise, “Maaşalarımızın farklı olacağına dair bilgiler var. Her ne kadar yetkili sendikalar farklı olsa da böyle bir durum aynı Üniversite çatısı altında çalışan Gaziantep Üniversitesi kamu işçilerinin gelir adaletsizliğine kurban gitmesine neden olacaktır.” şeklinde konuştu.
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?