USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

G7 ülkelerinin maliye bakanlarından kritik zirve

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, G7 ülkelerinin küresel ekonominin gidişatını tartıştığı zirvede düşük gelirli ülkelerin yeterli aşıya erişimini sağlama konusundaki tartışmaların hızlandırılması çağrısında bulundu.

G7 ülkelerinin maliye bakanlarından kritik zirve
13-02-2021 12:51
Google News

G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, bu yıl İngiltere'nin ev sahipliğinde telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen zirvede bir araya geldi. Toplantıda global ekonominin toparlanma süreci, dijital teknoloji şirketlerinin vergilendirilmesi, ekonomik açıdan zayıf durumda olan ülkelerin desteklenmesi gibi konuların yanı sıra Covid-19 salgını ve etkilerinin ele alındığı öğrenildi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso toplantıda düşük gelirli ülkelerin yeterli korona virüs aşısına erişimini sağlamanın yolları konusundaki tartışmaların hızlandırılması çağrısında bulundu. Ülkelerin toparlanma beklentilerini ekonomi politikalarını da göz önünde bulundurarak belirlemesinin önemine dikkat çeken Aso, finansal tedbirlerin her ülkenin durumu ve yapısal sorunları ışığında ele alınması gerektiğini ifade etti.Aso toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ise, düşük gelirli ülkeler için borç hafifletme tedbirlerinin de görüşmelerin parçası olduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?