USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FUARLAR ETKİSİZ, FİRMALAR FUARLARA İLGİSİZ, DAHA ETKİLİ MECRALAR KEŞFEDİLİYOR

Firmaların fuarlara olan ilgisi gittikçe azalıyor.

FUARLAR ETKİSİZ, FİRMALAR FUARLARA İLGİSİZ, DAHA ETKİLİ MECRALAR KEŞFEDİLİYOR
24-12-2022 09:00
23-12-2022 16:31
GAZİANTEP
Google News

Firmaların fuarlara olan ilgisi gittikçe azalıyor.  

Gaziantep'in önemli firmalarının birçoğu bu fuarlara katılmıyor.

Bunun yanında, sektör fuarlarında cep telefonu kılıfı satanlardan tutun hediyelik eşya satanlara, yemekçilere kadar var. Bir nevi semt pazarı gibi

Önemli birçok firmanın bu fuara katılmama nedeninin muhtemelen fuarlardan geri dönüşümün olmaması veya tanıtım eksikliğidir diye düşünüyorum.

Fuarı organize eden firma veya firmalar fuar alanına ziyaretçi çekebilmek ve katılımcı firmalara destek amacıyla gazete, dergi ve televizyonlara çok az reklam vermekte bazen hiç vermemektedir. Fuar düzenleyenler sektörde yer alan kişi ve kuruluşlara davetiye gönderme, sektörel yayınlarda fuarla ilgili ilan ve haberler yayınlatma, alternatif reklam mecralarından yararlanarak fuar organizasyonu ile ilgili bilgiler verme gibi tanıtım çalışmaları sürdürerek katılımcı firmaların tanıtım çabalarında destek vererek bir sinerji ortamının oluşmasına katkıda bulunmalıdırlar.. Ama her nedense Gaziantep’te yapılan fuarlarda böyle bir şey pek yok. Birçok kişinin fuarlardan haberi yok.

Eskiden, fuar organizasyonları düzenlendikleri bölgelere ciddi anlamda bir canlılık getirir. Farklı ülke şehir ve kültürlerden insanları bir araya getiren fuar organizasyonları kültürel paylaşımların gerçekleşmesine önemli katkılar sağlardı.

Ama gördüğüm kadarı ile fuarlar artık bu özelliğini kaybetmiş.

Sektörün portalı olmayı başaran internet siteleri, internetteki arama motorları gibi mecralar fuarların tahtını sallamaya başladı. Bir ürün aradığında önce internete koşan firmalar kendi ürünlerini neden internette tanıtmadıklarını sorgulamaya başladı.

Fuarların organize ve tanıtım eksikliği var ve pahalı.

Firmalar daha uygun fiyatlı olan aynı zamanda fuarlardan daha etkili olan ve geniş kitlelere ulaşan internet portalları ve internet arama motorlarını kullanmaya başladı.

Fuarların bugünden yarına hızlı bir bitiş olmasa da, gelecek yıllarda fiziksel sergilerin önemli ölçüde değer kaybedeceği açıkça görülüyor.

Bu sebeple firmalar kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçiriyor ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak ve verim alacak yatırımlar yapmaya yöneliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?