USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'da Katolik din adamlarının yüz binlerce çocuğa cinsel istismar uyguladığı raporlandı!

Fransa'da Katolik din adamlarının yüz binlerce çocuğa yönelik cinsel istismarını ortaya koyan raporun ardından Fransız Katolik Kilisesi mağdurlardan özür diledi. Fransa Psikoposlar Konferansı Başkanı De Moulins-Beaufort ise bazı itirafların 'günah çıkarmalarda' ortaya çıkt?

Fransa'da Katolik din adamlarının yüz binlerce çocuğa cinsel istismar uyguladığı raporlandı!
12-10-2021 20:46
Google News

Fransa Psikoposlar Konferansı Başkanı Eric de Moulins-Beaufort "günah çıkarmanın gizliliği"nin Fransız yasalarından daha üstün olduğu açıklaması üzerine Darmanin tarafından Bakanlığına çağrıldı. Darmanin, De Moulins-Beaufort ile yaptığı görüşmenin ardından Ulusal Meclis'teki açıklamasında, "günah çıkarmanın gizliliği"nin neredeyse 200 yıldır hukukta yeri bulunduğunu ve doktor ile avukatlarda olduğu gibi bunun "meslek sırrı" olarak kabul edildiğini belirtti.

FRANSIZ BAKAN: GÜNAH ÇIKARMAYI GEREKÇE GÖSTERMEYİN

Ancak 15 yaşından küçük çocuklara cinsel istismarda bulunulduğu ve onlara karşı suç işlendiği bilgisine sahip rahiplerin bunu adalete bildirmesi gerektiğini vurgulayan Darmanin, rahiplerin bu durumda "günah çıkarmanın gizliliğini" gerekçe göstermemesi gerektiğini kaydetti. Darmanin, görüşmede De Moulins-Beaufort'a Fransız yasalarından daha üstün başka bir şeyin olmadığını söylediğini aktardı. "Fransa, cumhuriyete ve yasalarına saygı gösteren tüm dinlere saygı gösteriyor." ifadesini kullanan Darmanin, Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonunun (CIASE) raporunda açıklanan sayıların kendisini etkilediğini belirtti. De Moulins-Beaufort da yaptığı açıklamada, ülkedeki piskoposların, Fransız yetkililerle yakın iş birliği içinde çocukların korunmasına öncelik verme konusunda kararlı olduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?