USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe ligde 9 maç sonra mağlup

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, evinde Bitexen Giresunspor'a 2-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe ligde 9 maç sonra mağlup
12-11-2022 21:13
Google News
İstanbul

1. dakikada Valencia, sol kanattan getirdiği topu ceza sahası sol çaprazında kale alanı önünde bekleyen Pedro'ya bıraktı. Pedro bir adım uzağında kalan meşin yuvarlağa dokunamadı.

5. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde topla buluşan Szalai'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

16. dakikada bu kez konuk ekip etkili bir atak geliştirdi. Sainz'in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Serginho'nun kaleciyle karşı karşıya vuruşunda, Altay Bayındır topu kornere gönderdi.

18. dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı. Orta sahada aldığı topla ceza sahası içine kadar topu süren Ferdi Kadıoğlu, rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca, hakem penaltı kararı verdi.

19. dakikada penaltı atışını kullanan Valencia, topu sağ direk dibinden ağlarla buluşturarak Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

71. dakikada konuk ekibin eşitliği sağlayan golü geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Serdar Aziz topu kafayla uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası sol çaprazında Sainz, önünde bulduğu meşin yuvarlağı yakın direk dibinden filelerle buluşturdu: 1-1

83. dakikada Bitexen Giresunspor öne geçti. Serdar Aziz'in ceza sahası önünde arkasına döndüğü sırada dengesini kaybetmesiyle topu alan Sainz, kaleciyi de çalımlayarak sağ çaprazdan meşin yuvarlağı boş kaleye ikinci kez gönderdi: 1-2

84. dakikada Emre Mor'un sağ çaprazdan getirdiği topla buluşan Serdar Dursun'un şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Bitexen Giresunspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle Fenerbahçe'yi 2-1 yendi.

Fenerbahçe ligde 9 maç sonra mağlubiyet yaşadı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında konuk ettiği Bitexen Giresunspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, ligde 9 maç sonra mağlubiyet yaşadı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 18. dakikada penaltı kazandı. Rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla ceza sahasına hareketlenen Ferdi, Arias'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için 19. dakikada topun başına geçen Valencia, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi.

Golün ardından oyun orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, 13. dakikada sarı kart gören Joao Pedro, 40. dakikada ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kalan sürede başka pozisyon olmayınca soyunma odasına 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya tutuk başlayan Fenerbahçe karşısında zaman zaman etkili gelen Bitexen Giresunspor, 72. dakikada Eguskiza'nın golüyle beraberliği yakaladı. Golün ardından Fenerbahçe rakip yarı sahada daha sık görülse de 83. dakikada Serdar Aziz'in hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Eguskiza kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı. Kalan bölümde Fenerbahçe beraberlik golünü bulamadı ve müsabaka konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Giresunspor karşılaşması öncesinde ligde tek mağlubiyetini yine 10 kişi kaldığı müsabakada Konyaspor'a karşı yaşayan sarı-lacivertliler, 9 maç aranın ardından 2. kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

Fenerbahçe, Dünya Kupası arasına 29 puanla lider olarak girdi.

İki maç üst üste 10 kişi kaldı

Fenerbahçe, ligde iki maç üst üste erken dakikalarda santrforlarının atılmasıyla 10 kişi kaldı.

Ligde geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor'u konuk eden sarı-lacivertliler, 48. dakikada Michy Batshuayi'nin çift sarı kartla oyundan atılmasıyla müsabakayı 10 kişi tamamlamıştı.

Fenerbahçe'de Giresuspor karşısında da Joao Pedro, aynı şekilde 40. dakikada takımını eksik bıraktı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu maçlarda Demir Grup Sivasspor'u 1-0 mağlup ederken, Bitexen Giresunspor'a 2-1 yenildi.

Valencia, gollerine devam etti

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu santrforu Enner Valencia, gollerini sürdürdü.

Sezona çok etkili bir başlangıç yapan Valencia, 19. dakikada penaltıdan takımını öne geçiren gole imza attı.

33 yaşındaki futbolcu, bu golle ligdeki gol sayısını da 13'e yükseltti.

Serdar Aziz'in hataları pahalıya patladı

Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, Giresunspor karşısında gole neden olan hatalara imza attı.

Sakatlığının ardından forma giymeye başladıktan sonra çok etkili bir performans ortaya koyan 32 yaşındaki oyuncu, ilk golde meşin yuvarlağı rakibinin önüne indirirken, ikinci golde de ayağındaki topu kaptırdı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, hatalarına rağmen Serdar'a alkışlarla karşılık verdi.

Altay, alkış aldı

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Altay Bayındır, taraftarlarının beğenisini topladı.

Sezon içinde gösterdiği performansla zaman zaman olumsuz eleştiriler alan genç eldiven, son haftalarda performans artırdı.

Geçtiğimiz hafta Sivasspor karşısında önemli birkaç kurtarışa imza atan 24 yaşındaki kaleci, Giresunspor müsabakasında da performansıyla göz doldurdu.

Altay, özellikle maçın 16. dakikasında karşı karşıya durumda maç 0-0'ken Serginho'nun vuruşunda meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermedi.

"Rakibin eksik kalması daha iyi oynamamıza sebebiyet verdi"

Bitexen Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, sarı-lacivertlilerin eksik kalmasının daha iyi oynamalarına sebep olduğunu söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Keleş, maçın net favorisinin Fenerbahçe olduğunu, kendilerinin ise sürpriz yapmak için sahaya çıktıklarını ve bunu başardıklarını dile getirdi.

Fenerbahçe deplasmanına kazanarak geldiklerini ve deplasmanlarda genel olarak kötü oynamadıklarına dikkati çeken Keleş, "Buna rağmen sadece Galatasaray galibiyetimiz vardı. Maçın net favorisi Fenerbahçe'ydi, biz sürpriz yapma amacındaydık. Maça iyi başladık ama penaltı golüyle geri düştük. Rakibin eksik kalması daha iyi oynamamıza sebebiyet verdi." dedi.

Rakip oyuncunun kırmızı kart görmesinin ardından oyunu ele aldıklarını ve galibiyeti çok istediklerini vurgulayan Keleş, "Oyuncularımız müthiş bir performans gösterdi, teşekkür ediyorum onlara. Maçın genelinde kazanmak istedik ama iyi başlayamadık. Sonradan oyun bize döndü, mutluyuz. Bizim için moral oldu. Altın değerinde bir 3 puan aldık. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. İlerisi adına camiamıza bir moral olmuştur." diye konuştu.

"Mağlubiyetin sebebi kontrolümüz dışında bazı faktörlerdi"

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, hakem Arda Kardeşler'e tepki gösterdi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, iç sahada ilk mağlubiyeti yaşadıklarını hatırlattı. Yine 1 kişi eksik kalarak kaybettiklerini hatırlatan Portekizli teknik adam, "İlginçtir, 3. kırmızı kartımız. Batshuayi, Valencia ve Pedro gördü. Fenerbahçe oyuncularını atmak kolay. Bugünkü kırmızı kartı gösteren hakem, Valencia'ya kırmızı gösterenle aynı hakemdi." diye konuştu.

Eksik kalmadan önce iyi bir performans sergilediklerini dile getiren Jesus, şöyle devam etti:

"Pedro atıldıktan sonra ilk yarının bitmesine 5 dakika vardı. İkinci yarıya iyi başladık. 10 kişi olmamıza rağmen baskılı oyunu sürdürdük ve problem yaşamdık. Futbolda böyle şeyler yaşanıyor. Ligde hala 1. sıradayız. Daha önceden sorsaydınız 'Dünya Kupası'na 1 puan farkla lider gireceksiniz' deseydiniz hemen imzalardım. Şimdi ise daha fazla puan farkıyla birinciyiz. Şu anda en üst sıradayız."

Yaşanan fazla sakatlığın başarının bir bedeli olduğunu vurgulayan Jesus, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sakatlık riskinin limitinde çok oyuncumuz var. Eğer haftada 1 maç yapıyor olsaydık bu durum bu kadar olmazdı. Ben de böyle olmasını tercih ederim. Avrupa'da gidebildiğimiz kadar ileri gitmek istiyorum. Takımım genel olarak iyi performans sergiledi, aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum. Fenerbahçe futbolcuları bu sene 25 maç oynadı. Bu tarz durumlarla baş edebilmeyi bilmeniz gerekiyor."

"Mağlubiyetin sebebi kontrolümüz dışında bazı faktörlerdi"

Jorge Jesus, mağlubiyetin kontrolleri dışında sebeplerden kaynaklandığını ileri sürdü.

Serdar Aziz'in şanssızlığı ve kırmızı kartın maçın sonucunu etkilediğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, şunları aktardı:

"Mağlubiyetin sebebi kontrolümüz dışında bazı faktörlerdi. Serdar'ın şanssızlığı ve kırmızı kart. Futbol bu yüzden eşsiz, bazı anları kontrol edemiyorsunuz. Maalesef bu belirtmiş olduğum 2 olay başımıza geldi. Kırmızı kart gördük ve Serdar'ın ayağı kaydı, yere düştü. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum, harikalardı. Futbolcularımız maçı kaybetmemize rağmen taraftarların desteği sayesinde öz güvenli ve gururlu içeri girdiler."

Luan Peres'in sakatlığını ameliyatsız bir şekilde atlatmayı amaçladıklarını ve bu tedaviyi kendisinin onayladığını belirten Jesus, Brezilyalı savunmacının 25 Aralık'ta aralarında olacağını umduklarını ifade etti. Jorge Jesus, sözlerini şöyle tamamladı:

"Serdar bu maçtan önce oynadığımız lig maçında çok iyi performans sergilemişti ve bana göre maçın adamıydı. Futbolda böyle anlar başınıza gelebilir. Savunma oyuncuları ve kalecilerin daha sık gelir. Hata yaptıklarında telafisi mümkün olmuyor. Hocaları olarak onları anlıyorum. Toplantıya geciktik çünkü 'oyuncularıma kimse soyunma odasından çıkmasın' dedim. Hep birlikte vedalaşmak istedim. İyi tatiller dilemek istedim. Çünkü bunu sonuna kadar hak ediyorlar. Başarılı olmak istiyorsak hep birlikte olmamız lazım. Aynı gemideyiz, aynı amaç için birlikteyiz. O yüzden taraftarların desteği çok önemli. Futbolda olaylar maç maç, hafta hafta gelişir. Bugün bir iş kazası yaşadık. Şu anda bunları konuşacak çok vaktimiz var. Önemli olan taraftarlarımızın yanımızda olduğunu oyuncularımız gördü. Hocalarının ve başkanlarının yanında olduğunu gördüler."

Öte yandan Dünya Kupası'na katılacak Enner Valencia, toplantı sırasında odaya gelerek teknik direktörü Jorge Jesus'a sarıldı ve Portekizli teknik adamla vedalaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?