USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fahiş kira zammı yapan ev sahibine gözaltı

Ev sahiplerinin kira zamlarının altından kalkamayan kiracılar ne yapacağını bilmiyor. Gün geçtikçe yükselen konut krizi, 6 Şubat depremlerinin ardından içinden çıkılmaz bir hal aldı. Adana'da ise bir ev sahibi kira bedelini 800 TL'den 5 bin liraya yükseltti. Kiracının şikayeti üzerine fahiş zam yapan ev sahibi gözaltına alındı.

Fahiş kira zammı yapan ev sahibine gözaltı
18-03-2023 15:00
18-03-2023 15:02
GAZİANTEP
Google News

Maraş merkezli depremlerin ardında zaten sürekli yükselen ev kiraları rekor üstüne rekor kırı. Asgari ücrete yaklaşan ya da asgari ücreti geçen kiralar, kiracıları isyan ettirdi. İç göçlerin başladığı kentlerde kiracılar şehrin dışına doğru taşınmaya başladı. Bununla birlikte depremin yıktığı kentlerdeki insanlar da çevre kentlere göç etti. Ancak bu kentlerde kiralar tavan yaptı, emlakçılar da müdahale edilmesi yönünde çağrılarda bulundu.

EV SAHİBİNE GÖZALTI

Adana'nın Seyhan ilçesinde ise 4 yıl önce Aynur K'nın kiraladığı evin kira bedeli, bu yıl 800 TL'den 5 bin liraya çıkarıldı. Kira artışını yapan ev sahibi Emin Ç, kira bedelinde itiraza rağmen ısrarcı oldu. Bunun üzerine Aynur K, ev sahibiyle fiyat konusunda anlaşamayınca durumu polise bildirdi.

Ekipler, şikayet üzerine ev sahibi Emin Ç'yi gözaltına aldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?