USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Evdeki stresi ve kötü enerjiyi resmen içine çekiyor!

Birçok kişi, evlerindeki bitkiler ve hayvanlar sayesinde daha mutlu olduğunu belirtir. Bu durum hayvanlar için bilimsel olarak kanıtlansa da, bitkiler için de bu durum farklı değil. İşte stresinizi azaltan bitkiler...

Evdeki stresi ve kötü enerjiyi resmen içine çekiyor!
10-12-2022 11:46
10-12-2022 11:51
GAZİANTEP
Google News

Sağlık sorunları, iş ya da eğitimle alakalı endişeler, duygusal olarak yıpratıcı olaylar... İnsanlar, psikolojisini olumsuz etkileyecek pek çok sorunla karşılaşıyor. Hayat devam ettiği sürece de bu durum her zaman bu şekilde devam edecek. Ancak hayatınızdaki bu stresi ve sıkıntıyı azaltacak bazı şeyler mevcut. Bunlardan biri, evde beslediğiniz bitkiler.

Bazı bitkilerin stresi azaltma konusunda oldukça etkili olduğunu biliyor musunuz? İşte bu konuda en etkili olan bitkiler...

Lavanta

Lavanta, harika kokusu ve güzel mor rengiyle bilinir. Bu bitkinin evinizde olması ruh halinizi iyileştirebilir ve daha kolay uyumanıza yardımcı olabilir. Kokusu, sizi geceleri uyanık tutabilecek stresi azaltmaya yardımcı olacak yatıştırıcı özelliklere sahiptir.

Yılan bitkisi 

Evlerimiz ruh halimizi, uykumuzu ve enerjimizi olumsuz yönde etkileyen zehirli kirleticilerle doludur. Yılan bitkisi stresinizi almaya fazlasıyla yardımcı olarak iyi bir uyku çekmenizi sağlar. Ayrıca bakımı için çok fazla zaman ve çaba gerektirmez, bu yüzden onu canlı tutmak için endişelenmenize gerek kalmaz.

Fesleğen 

Birçok insan, yemek pişirmek için tüm yıl boyunca mutfağının yakınında bir fesleğen bitkisi bulundurur. Bununla birlikte, bunun tek kullanımı bu değildir. İnanılmaz anti-stres özelliklerine sahiptir. Ayrıca, bir adaptojen olarak, ruh halinizi daha da iyileştiren ve stres seviyenizi azaltan zihinsel berraklığınızı iyileştirebileceği söylenir.

Nane 

Bazen, doğal bir koku kadar basit bir şey, ruh halinizi hayal ettiğinizden daha fazla yükseltebilir. Bu, mentol içeren bitki, stres seviyenizi azaltabilen ve size enerji veren nane için geçerlidir. Bu bitkiyi evde veya işyerinde bulundurabilirsiniz çünkü genellikle küçük boyutludur ve kimse kokusundan şikayet etmez.

Aloe vera 

Bu bitkinin evinizin içinde ve dışında yetiştirilmesi çok kolaydır. Aloe vera anti-inflamatuar açısından çok zengin bir bitkidir. Ayrıca bu bitki havayı zararlı kirleticilerden arındırır, bu da stresinizi ve endişenizi azaltmaya yardımcı olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?