USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esnaf, borç yükü altında

Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, esnafın sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Esnaf, borç yükü altında
13-02-2021 01:55
Google News

Geçtiğimiz yıl Mart ayında okulların kapanması ile esnafın zor durumda kaldığını kaydeden Özcan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediyelerinin desteklerinin az da olsa esnafa fayda sağladığını söyledi. Özcan, Mart ayında okulların açılacak olmasının kendilerine yarar sağlamayacağını, esnafın umudunun 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında olduğunu kaydetti.
2020 yılı Mart ayından bu yana ülkemize etkisini sürdüren Koronavirüs Salgını, esnafı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Aylardır iş yapamayan esnaf, borç yükü altında ezilirken, Mart ayında okulların açılacak olması, esnafın sorunların çözüm olmadı.
“MART AYINDA OKULLARIN AÇILMASI BİZLERİ ETKİLEYEMEYECEK”
Mart ayında okulların açılmasının esnafa bir katkısı olmayacağını kaydeden Özcan, “Okulların faaliyette olduğu Eylül-Ekim aylarında bu durumu yaşadık. Yakın çevredeki okullara giden öğrenciler servisleri kullanmıyor. Uzak yerlerde okulları bulunan öğrencilerin ise bu yönlü talebi bulunmuyor. Geçen yıl okullar açıldığı zaman kent genelinde 50 tane servis yapan aracımız yoktu. 1300 tane öğrenci servisimiz var, 50 tanesi bile çalışamadı.”
450 ESNAFIMIZ OSB’DE ÇALIŞIYOR
 İş yapamayan esnafın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaya başladığını hatırlatan Özcan, “800 civarında esnafımız çalışıyordu, şimdi bu sayı düştü. 450 civarında aracımız OSB’de işlerine devam ediyor. Umut ediyoruz ki 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında bu sorunları aşarız, esnafımız işlerine geri dönerler” diyerek sözlerini noktaladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?