USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esenyurt'ta Rabia'nın ölümü: İki arkadaşı tutuklandı

Haber 7 - Esenyurt'ta site içerisindeki binanın 10'uncu katından düşen genç kadının ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Esenyurt'ta Rabia'nın ölümü: İki arkadaşı tutuklandı
25-05-2022 03:59
Google News

Piri Reis Mahallesi'ndeki bir apartmanın 10'uncu katındaki dairede bulunan Rabia Yaman (17), dün akşam henüz bilinmeyen nedenle pencereden düştü.

Genç kadının düşmesinin ardından panikleyerek olay yerinden kaçmaya çalışan 3 kişiyi fark eden site sakinleri, şüphelileri durdurarak durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 10'uncu kattan düşen Yaman'ın hayatını kaybettiğini belirlerken, polis kaçmaya çalışan biri kadın 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yapılan ilk incelemede, ikisi kadın 4 kişinin, günübirlik kiraya verilen 10'uncu kattaki daireye eğlenme amacıyla gittikleri, gruptakilerden Rabia Yaman'ın dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle pencereden düştüğü belirlendi.

Yaman'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Vedat Ç. ve Mehmet K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Arkadaşlarının ifadesi ortaya çıktı

Esenyurt'ta bir sitenin 10'uncu katından düşerek hayatını kaybettiği belirtilen Rabia Yaman'ın (17) olay sırasında yanında olan 3 arkadaşının ifadeleri ortaya çıktı.

Olay, dün akşam saat 18.30 sıralarında Esenyurt'ta lüks bir sitede meydana geldi. Sitenin 10'uncu katından düştüğü belirtilen Rabia Yaman, hayatını kaybetti. Olaydan sonra Yaman'la aynı evde olan E.C.A. (14), Volkan C. (19) ve Mehmet K. (24) gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. 

Şüphelilerden Volkan C. ifadesinde “Ben E.N. ve Mehmet'i tanıyorum. Rabia'yla yeni tanışmıştım. Birlikte eve gittik, alkol almaya başladık. Bir süre sonra Rabia alkolün etkisiyle lavaboya gideceğini söyledi. Ayağa kalktı ve cama doğru koştu ben tuttum. Sonra o sırada yandaki odada oturan E. ile Mehmet'e seslenip 'Bu kız atlayacak' dedim. E. geldi. Kız kıza konuşalım dedi. İçeride konuşuyorlardı. Sonra Rabia kalktı cama koştu ve atladı" dedi.

'RABİA ATLADI' DİYE BAĞIRDI

Mehmet K.'nin ise ifadesinde “Ben ve E. odada otururken Volkan bu kız atlayacak diye seslendi. Biz yanlarına gittik. E. ile Rabia kız kıza konuşuyorlardı. Biraz sonra E. 'Rabia atladı' diye bağırdı. Ben başka bir şey görmedim, bilmiyorum" dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?