USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması ihalesi başladı

Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç ve dış hatların, CIP, genel havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması ihalesi 3 firmanın katılımıyla başladı.

Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması ihalesi başladı
20-12-2022 14:21
Google News
Ankara

İhale Komisyonu Başkanı Murat Başaran, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde başlayan ihalenin açılışında, şimdiye kadar havacılık sektörüne 19 KÖİ (kamu-özel işbirliği ile yürütülen projeler) kazandırıldığını ve bugün gerçekleştirilecek ihaleyle bu sayının 20'ye ulaşacağını kaydetti.

Başaran, söz konusu projelerin 10'unun yap-işlet-devret modeli, 9'unun da mevcut tesislerin işletilmesine yönelik kiralama projesi olduğunu ifade etti.

Bugünkü ihalenin, Esenboğa Havalimanı'nın var olan altyapı ve kapasitesinin ihtiyacı karşılayamayacağından hareketle düzenlendiğini aktaran Başaran, kiralama ihalesi kapsamında yapılacak ilave yatırımların gerçekleşme sürecinin de göz önünde bulundurularak planlanma yapıldığını bildirdi.

Başaran, kira konusu tesislerin işletme süresinin 25 yıl olacağını belirterek ihaleye ilişkin 5 firmanın dosya satın aldığını söyledi.

İhale Komisyonu Üyesi ve Satın Alma ve İkmal Daire Başkanı Ömer Gönül de süresi içinde, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ/Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ Ortak Girişimi, TAV Havalimanları Holding AŞ olmak üzere 3 isteklinin belgelerini teslim ettiğini söyledi.

Gönül, komisyon olarak incelemeleri saat 13.30 gibi sonuçlandırabileceklerini kaydetti.

Komisyon, firmaların teklif dosyalarını açarak, şartnameye uygunluğunu kontrol etti. Komisyon, firmaların uygunluğunun kontrolünün ardından teklif verebilecek firmaları açıklayacak ve ardından açık artırma usulüyle ihale sürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?