USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ersen Martin kimdir? Sağlık durumu nasıl? Ersen Martin'in kariyeri ve biyografisi

Aort damarının yırtılması sebebiyle kalp krizi geçiren eski milli futbolcu Ersen Martin kimdir? Türkiye'de Galatasaray'ın kapısından dönüp, sırasıyla Beşiktaş ve Trabzonspor gibi üst düzey ekiplerin formasını giyen Martin'in sağlık durumu da merak ediliyor. İşte, son olara

Ersen Martin kimdir? Sağlık durumu nasıl? Ersen Martin'in kariyeri ve biyografisi
06-05-2022 18:18
Google News

6 Mayıs Cuma günü öğlen saatlerinde eski milli futbolcu Ersen Martin, kalp krizi geçirmesi ve hayati tehlikesinin bulunmasıyla gündeme geldi. İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerde, milli futbolcunun Aort damarında yırtılma tespit edildi. Nitekim kalp krizi hadisesinde bu yırtılmanın aracı olduğu düşünülüyor. Peki, Ersen Martin kimdir ve kaç yaşındadır? Türkiye'de, Almanya'da ve İspanya'da çeşitli kulüplerde forma  giyen Martin'in futbol kariyeri de merak ediliyor. İşte, Türk asıllı Alman forvetin biyografisi...

Ersen Martin Kimdir?

Ersen Martin, 23 Mayıs 1979 tarihinde Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Marktredwitz kentinde dünyaya geldi. 2022 yılı itibariyle 42 yaşındadır. Aslen İzmirlidir. Uzun yıllar futbol oynamış, A Milli Takım düzeyine kadar çıkmış ve 2013'te futboldan emekliliğe ayrılmıştır. 

Ersen Martin, Huelva

Küçük yaşlarda akranlarına kıyasla yüksek fizik kapasitesi, tekniği ve topa hakimiyetiyle dikkat çeken Martin, ailesinin de teşvikleriyle futbola başladı. İlk etapta, doğduğu bölgenin amatör kulüplerinden Baiersdorfer SV altyapısına girdi. 1996 yılına kadar bu ekipte oynadıktan sonra bu kez Almanya'nın köklü kulüplerinden Nürnberg, Ersen'in gelişimini keşfederek oyuncuya yatırım yaptı.

1996 yılından 1998'e kadar Nürnberg'de forma giyen Martin, kariyerini Türkiye'de devam ettirmek istedi. O sırada, Galatasaray ile ikinci şampiyonluğunu yaşayan Fatih Terim; Martin'i deneme sürecine alan ilk isimdi. Lakin bu transfer bir türlü olmadı. O günleri anlatan gurbetçi forvet, Terim'in kendisini beğendiğini ancak menajerinden hoşnut kalmadığını aktardı. Martin de, menajeriyle yollarını ayırmayınca Galatasaray'a transferi suya düştü.

Ersen Martin, Sivasspor

Ertesi sezonu da Nürnberg'de geçiren oyuncu, bu kez 1999'da Beşiktaş'ın radarına girdi. Kara-Kartal, o dönem 20 yaşındaki genç forvet için 50 bin Euro ödeme yaptı. Taraflar arasında anlaşma sağlanınca Martin ikinci kez Türkiye'ye geldi. Türkiye'deki ilk yılında 20 maça çıkmasına karşına sadece 2 kez fileleri sarsabildi. Teknik heyet, genç oyuncuyu deneyim kazanması adına dönemin popüler ekibi Siirt Jetpa Spor'a gönderdi.

Beşiktaş'tan Gönderilme Sebebi...

Ersen Martin, Beşiktaş'taki ilk sezonunda kendisinin hatalı olduğunu belirterek; "O dönemlerde çok gençtim. Gezip tozma sevdasına düşünce futbola kendimi çok veremedim. Böyle olunca da beni gönderdiler. 2-3 ay kulüp bulamadım. Transferin son günü Siirt'e transfer oldum" diye konuşmuştu.

Burada tutunacak tek dalının futbol olduğunu söyleyen Martin, ilk yılında 8 kez fileleri sarstı. Sezon sonunda tekrar Beşiktaş'a döndü. Lakin teknik heyet, oyuncunun kulüp için yeterli olmadığı kanaatindeydi. Bu sebeple, 1 Temmuz'da İzmir'in ekol kulüplerinden Göztepe'nin yolunu tuttu. Bir nevi, ailesinin memleketine dönmüştü. 

Bir yıllık Göztepe macerasında 7 kez gol sevinci yaşayan Ersen'in İzmir günleri, Siirt ve İstanbul günleri gibi kısa sürdü. Kariyerinin devamında 3 sezon boyunca formasını giyeceği Denizli'ye gidecekti. Horozuyla meşhur Denizli'de her yıl 10 gol ortalamasıyla oynayan Martin, Ağustos 2005'te 700 bin Euro bedelle başkente, Ankaraspor'a transfer oldu. Bu bedel, gurbetçi oyuncunun o güne dek kariyerindeki en büyük bedel sayılırdı. Fakat Ankara'da da işler yolunda gitmedi.

Osasuna Maçında Dikkatleri Üzerine Çekti

Bir yılın ardından Trabzonspor, bonservis ödemesi yapmadan Ersen'i kadrosuna kattı. Trabzon kentinin ve Trabzonspor takımının kamuoyunda kötü gösterildiğini ifade eden oyuncu, 7 maç üst üste kaybettikleri dönemde dahi işlerin bir şekilde yolunda gittiğini belirtmişti. Trabzonspor'la UEFA Kupası vesilesiyle İspanya takımlarından Osasuna ile maça çıkan Martin, bu süreçte Huelva'nın radarına girmeyi başardı. 

Ersen Martin, Barcelona maçı

Huelva, Martin için Trabzonspor'a 1,1 milyon Euro bonservis ödemesi yaptı. Bu bedel de, oyuncunun kariyeri boyunca yaşadığı en yüksek transfer ücreti olarak kayda geçmişti. İki yıl süreyle Huelva ile LaLiga maçlarına çıkan Martin, Barcelona; Real Madrid, Sevilla ve Atletico Madrid gibi ekiplere rakip oldu. Fakat, 2 sezonda sadece 3 kez fileleri sarstı.

İspanyol ekibi, Ersen Martin'i 2009 yılında Sivasspor'a gönderdi. Devam eden yıllarda Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve son olarak Eyüpspor'da oynadı. 2013 yılında 33 yaşındayken futbol kariyerini noktaladı. 

Ersen Martin'in Sağlık Durumu

Kariyeri boyunca 3 kez A Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen Ersen Martin, 6 Mayıs Cuma günü kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nde tedavi gören futbolcunun durumu kritikliğini koruyor.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?