USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

En iyi doğal probiyotik! Sindirim sistemine turşu dopingi!

İçeriğinde yer alan ve yararlı bakteriler olan probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor. Sindirim sistemini güçlendiriyor, kanserden koruyor! Posta.com.tr okurları için turşu suyunun faydalarını derledik.

En iyi doğal probiyotik! Sindirim sistemine turşu dopingi!
12-12-2022 12:28
12-12-2022 12:33
GAZİANTEP
Google News

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber tüketimi artan, grip ve soğuk algınlığına karşı korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen turşu suyu, doğal antibiyotik görevi görüyor.

Turşu farklı sebzeler ve sirke ile yapılan ve probiyotik özelliği çok yüksek olan bir besindir. Özellikle suyu ise tam bir şifa kaynağıdır. Turşu ve turşu suyu bağışıklığın güçlenmesinde önemli rol oynuyor.  Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. 

Turşu suyu içerisinde A, C ve K vitaminleri ile magnezyum, demir, kalsiyum ve potasyum mineralleri turşu içeriğinde oldukça çok bulunuyor. Ayrıca turşu suyu içerisinde asetik asidin yağ azaltma özelliği de var. 

Her gün bir bardak turşu suyu tüketerek, hastalıklara karşı korunabilir, kış aylarında kilo almayı engelleyebilirsiniz.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR 

Sindirim sistemi sorunlarınızı turşu suyu ile yok edebilirsiniz.

Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler.  İçeriğindeki sirke ve limondan ötürü, kabızlık sorunlarına en doğal ilaçtır. Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir.

 Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.

Vücutta yağ birikimine izin vermez.

Turşukilo vermenize destek olur fakat içindeki tuz ve sirke oranından dolayı vücutta su tutulmasına sebep olabilir. Bu nedenle tüketirken aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. 

 

BOĞAZ AĞRISINA BİRE BİR! 

Turşu suyunun faydaları, hastalıklara karşı açtığı savaşta kendini gösteriyor. Turşu oluşumu sırasında kullanılan limon ve sirke, tercih edilen meyve ve sebzelerin vitaminleri ile de birleşince; doğal bir antibiyotik etkisi gösteriyor.

Boğaz ağrılarına karşı bir çorba kaşığı turşu suyu içilmesi tavsiye ediliyor. Birçok ilaçtan daha etkili sonuç verdiği düşünülüyor.

Soğuk havalarla beraber artan faranjite de antibiyotik etkisi yapan turşu suyu düzenli tüketildiğinde kuru ve sürekli öksürüğü önler. İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde de bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR, LEKELERİ AZALTIYOR 

Turşu sadece vücut sağlığımıza değil, cilt sağlığımıza da oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Tahriş olan cildi yatıştırma özelliğine sahiptir.

Bağırsak sistemine olan iyileştirici etkileri, cildin güzelleşmesine de katkı sağlar. 

Turşu suyu güneş yanıklarına karşı etkili bir besindir.

Güneş yanıklarının acısını giderir ve iz kalmasını engeller

Sivilce, egzama gibi cilt problemlerinin giderilmesi açısından doğal bir ilaçtır.

Vücutta hücre yenilenmesi sağladığından cildin daha canlı ve parlak gözükmesini sağlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?