USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Emirhan İlkhan kimdir ve kaç yaşındadır? Dünya devinin radarına girdi: Tarihe geçmişti…

Beşiktaş’ın 17 yaşındaki yıldız adayı Emirhan İlkhan kimdir? Çaykur Rizespor maçında attığı golden sonra kulüp tarihine adını yazdıran genç futbolcu, oyunuyla taraftarı mest etti. Sadece taraftarı değil, Avrupa kulüpleri de etkilemeyi başaran oyuncu için takımlar sı

Emirhan İlkhan kimdir ve kaç yaşındadır? Dünya devinin radarına girdi: Tarihe geçmişti…
13-01-2022 17:57
Google News

Beşiktaş’ın genç futbolcularından Emirhan İlkhan kimdir? Siyah Beyazlı ekiple çıktığı ilk maçında ağları sarsmayı başaran futbolcu, Önder Karaveli’nin takdirini kazanmıştı. Sadece Karaveli’yi değil, taraftarı da etkilemeyi başaran oyuncu için Avrupalı ekipler şimdiden teyakkuza geçti. Önceki yıl, Türkiye pazarından Emre Demir; Doğan Alemdar ve Ali Akman gibi isimler Avrupa’ya geçmişti. Bu yılda da bu trendin sürmesi bekleniyor. Türkiye’nin yükselen yıldızlarından Kerem Aktürkoğlu ile Uğurcan Çakır’a olan ilginin bir benzeri kısa sürede Emirhan İlkhan için oluştu. Süper Lig’in 20. haftasında kariyerinin ilk profesyonel müsabakasına çıkan oyuncu, 17 yaşında gol sevinci yaşadı. İşte, Emirhan İlkhan’ın kariyeri ve istatistikleri…

Emirhan İlkhan Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Emirhan İlkhan 1 Haziran 2004 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 17 yaşındadır. Futbola doğduğu ilçenin takımlarından Florya Gençlik Spor’da başlasa da, Beşiktaş’ın ilgisini kısa sürede çekti. 10 yaşında Florya ekibinde forma giyen İlkhan, 2014 sezonunda Siyah Beyazlı kulübün altyapısına transfer oldu. 7 yıl süreyle Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde eğitim alan yıldız adayı, 2022 yılının ilk günlerinde ilk profesyonel maçına çıktı.

Emirhan İlkhan kimdir?

4 Ağustos 2020’de U-19 takımına yükseltilen Emirhan İlkhan, o dönem U-19’u çalıştıran Önder Karaveli’yi etkilemeyi başardı. Sergen Yalçın’ın vedasından sonra A Takım teknik direktörlüğünü üstlenen Karaveli, Emirhan’a A Takımda ilk şansı verdi. Çaykur Rizespor’la 2-2 berabere kalınan maçta forma giyen futbolcu, ilk maçında gol atmasını da bildi.

Bu gol, kulüp tarihine geçerken; Emirhan’ın oyunu taraftarı ve teknik heyeti mest etti. Takımın orta sahasındaki oyuncuların neredeyse tamamının sakatlığını bulunuyor. Bu nedenle, genç futbolcunun devam eden süreçte de forma giymesi beklentiler arasında. Ayrıca, Emirhan İlkhan için Avrupa kulüpleri devreye girdi. İspanya, Almanya, Hollanda ve İngiltere’den bazı ekipler, forma şansı bulması durumunda Beşiktaş Gaziantep FK maçını 17’lik yıldız adayı için takip edecek.

Emirhan İlkhan Hangi Takımlarda Oynadı?

Kariyerinde iki farklı kulüpte forma giyen Emirhan İlkhan’ın şimdiye dek oynadığı takımlar şu şekilde:

Florya 1923 Spor: 2013-14

Beşiktaş: 2014

Emirhan İlkhan kaç yaşında?

Emirhan İlkhan’ın İstatistikleri

Beşiktaş U-19 takımıyla hem UEFA Gençlik Ligi hem de U-19 Süper Lig’de forma giyen Emirhan İlkhan, 19 yaş kategorisindeki istatistikleriyle dikkat çekiyor. Genç oyuncu, U-19 Süper Lig’de çıktığı 26 maçta 11 kez fileleri havalandırırken 1 kez asist yaptı. UEFA Gençlik Ligi’nde oynadığı 7 maçta da 2 gol atıp 2 kez asist yapmasını bildi. Bu gollerin 2’sini Borussia Dortmund ağlarına gönderirken; Sporting Lizbon ve Ajax maçlarında da asist yaptı. Öte yandan, Süper Kupa ve Süper Lig’de de forma giyen oyuncu, 2 maçta 1 kez gol attı.

Emirhan İlkhan Barcelona'nın radarında

Emirhan İlkhan’ın Piyasa Değeri

Transfermarkt’te yer alan verilere göre, 17’lik Emirhan İlkhan’ın piyasa değeri 100 bin Euro bandında. Ancak, kulübün bu yaştaki yetenekli bir oyuncuyu bu rakama bırakması beklenmiyor. Sezon sonu oyuncunun değerini katlaması öngörülürken, Emirhan için şimdiden bazı ekipler devreye girdi.

Avrupa’da Yankı Uyandırdı!

Çaykur Rizespor maçında attığı golle kulüp tarihine geçen Emirhan İlkhan için Avrupa’nın önemli ekipleri devreye girdi. Spor basınında çıkan haberlere göre, Barcelona’nın genç oyuncuyu takip ettiği, Emre Demir gibi transfer edebileceği iddia edildi. Bu transfer gerçekleşirse, Emirhan; Barcelona’ya giden 4. Türk (Rüştü Rençber, Arda Turan, Emre Demir) olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?