USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DW Türkçe'nin "Depremzede çocuklar cemaate veriliyor” iddiası yalan çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, DW Türkçe'nin haberinin yalan olduğunu vurgulayarak, 'Depremzede çocukların Kur’an kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.' ifadelerini kullandı.

DW Türkçe'nin
24-02-2023 19:56
Google News

Merkezi Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük depremlerin sonrasında Almanya merkezli haber sitesi Deutsche Welle (DW) Türkçe personeli Alican Uludağ'ın hedef gösteren iddiası dehşete düşürdü.

Uludağ'ın "depremzede 48 çocuktan 9'unun cemaate teslim edildiği" haberi, muhalif medyada CHP ve HDP bağlantılı Gazete Duvar, T24, Birgün gazetesi gibi haber sitelerinden peş peşe kopyalanarak internet üzerinden servis edildi. ABD merkezli arama motoru Google, kanıtlanmamış bu iddiayı öne çıkardı.

ALMAN MERKEZLİ İNTERNET HABER SİTESİNİN HABERİ YALAN ÇIKTI

Söz konusu iddia sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek açıklama yaptı. Olayın aslını anlatan bakanlık DW Türkçe'den Alican Uludağ imzalı haberin yalan olduğunu bildirdi.

"EKİPLERİMİZ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"

Bakanlıktan iddiaya karşı yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın-yayın organlarında “Depremzede çocukların bir cemaat tarafından işletilen Kur’an kursuna verildiği” yönündeki iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu haber sonrasında Sakarya İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, haberde bahsi geçen Kur’an kursuna hızlı bir şekilde intikal etmiş, yönetici ve kursta bulunan çocuklarımız ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.

"9 ÇOCUĞUMUZUN OKULLARINDA OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR"

Kur’an kursunun resmî kayıtlarında mevcut öğrenci sayısının 45 olduğu, kursta hazır 36 çocuğumuzun bulunduğu, kursta hazır bulunan çocuklarımızın TC kimlik numaraları ile resmî kayıtların eşleştiği, Kur’an kursunda bulunmayan 9 çocuğumuzun ise örgün eğitim kapsamında okullarında oldukları ekiplerimizce tespit edilmiştir.

ALMAN HABER SİTESİNİN (DW TÜRKÇE) İDDİASI YALAN ÇIKTI

Haberde iddia edildiği gibi depremzede çocukların Kur’an kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

️Bazı basın-yayın organlarında “Depremzede çocukların bir cemaat tarafından işletilen Kur’an kursuna verildiği” yönündeki iddialara ilişkin basın açıklamamız@deryayanikashb pic.twitter.com/ZEcMXjMMo0

— T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (@tcailesosyal) February 24, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?