USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Şahinbey Eski İlçe Başkanı Zeki Gürsel: "Yaptıkları yardımlar zaten görevleri"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey Eski İlçe Başkanı Zeki Gürsel, ülkenin ve Gaziantep’in ekonomik durumunu değerlendirdi, devletin sağlık alanındaki çalışmaları ve yaptığı yardımlarla ilgili eleştiride bulundu.

CHP Şahinbey Eski İlçe Başkanı Zeki Gürsel:
13-02-2021 19:01
13-02-2021 21:12
Google News
“Yerel gazetelerde veya sosyal medyada okuyoruz; Ticaret Odası’nın, Sanayi Odası’nın, İhracatçılar Birliği’nin ihracat rakamlarını. ‘Rekor kırdık.’ diyorlar, hani nerede?

İHRACAT RAKAMLARI KÂĞIT ÜZERİNDE

Ben aynı zamanda matbaacılık yapıyorum. En uçtaki bir esnafa da sanayiciye de hitap eden bir meslek grubunda iş yapıyorum. İş yok, herkes oturuyor. Onların hepsi kâğıt üzerinde rakamlar yani birbirini pohpohlayan veya iktidara şirin gözükmek için ‘Biz şu kadar ihracat yaptık.’ demeleri kâğıt üzerinde. Önemli olan reel olarak esnafa, halka, kente ne yansıyor? Sıfır. İş yok, işsizlik var.

Gaziantep’in bir özelliği daha var; Türkiye’de en çok kıraathane, çayhane, kebapçı, lokanta gibi ufak işletmelerin olduğu bir il. Hepsi kapalı. Yani ekonomi filan yok. 

GELEN AŞI SAYISI MEYDANDA

Herkesin bir sağlığı kaldı, devlet onu da almak için mücadele ediyor. Biz de o sağlığımızı vermemek için mücadele ediyoruz, başka bir şey yok ortada. ‘55 milyon aşı gelecek.’ dediler. Gelen aşı sayısı meydanda. 

DEVLETİN ESANAFA, ÇALIŞANA, MEMURA, İŞÇİYE VERDİĞİ PARA ARTI DEĞİL Kİ

Ayrıca devletin esnafa, çalışana, memura, işçiye verdiği para artı değil ki. Bunlar zaten sosyal devlet olmanın görevleri. Maalesef iktidar çıkıyor, ‘Biz şu kadar kişiye şunu verdik.’ diyor. Bu söylenmez, bu zaten senin asli görevin, artı bir şey değil ki.  

DEVLETİN YAPTIĞI YARDIMLARI YARDIM OLARAK GÖRMÜYORUM, YAPMASI GEREKEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Halktan da şunu rica ediyorum: ‘Belediyeler sosyal yardım yapıyor, Allah razı olsun.’ diyorlar. Tabi ki Allah razı olsun, o ayrı mesele ama o onun görevi zaten artı bir şey değil. Yani devletin yaptığı yardımları yardım olarak görmüyorum. Yapması gereken görevi yerine getiriyor hatta bunu da %10 yerine getiriyor. 

BU GÖREVLERİNİN DE %1’İNİ YERİNE GETİRİYORLAR AMA SANKİ %99’UNU YERİNE GETİRMİŞ GİBİ REKLAM YAPIYORLAR

Avrupa’da örnekleri meydanda. Bir çayhane, bir kahvehanenin kirası 2 bin TL. Yaklaşık bir yıldır kapalı, bin lira kira yardımı vermiş; ‘Ben kira yardımı verdim.’ diyor. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Bu ülkede milli gelirin 11-12 bin dolar olduğundan bahsediliyor. Milli gelir nasıl yansır? İşte böyle kriz anlarında 11 bin doların sana sağlık, gıda, barınma, ısınma konularında yansıması lâzım. Bin lira veriyorlar, ‘Yardım yaptık.’ diyorlar. Yok öyle bir şey yani o zaten görevleri ve bu görevlerinin de %1’ini yerine getiriyorlar ama sanki %99’unu yerine getirmiş gibi reklam yapıyorlar.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?