USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bursa'da eski ipek fabrikasında çıkıp evlere sıçrayan yangın söndürüldü

Haber 7 - Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesinde eski bir ipek fabrikasında çıkıp çevredeki binalara da sıçrayan yangın söndürüldü.

Bursa'da eski ipek fabrikasında çıkıp evlere sıçrayan yangın söndürüldü
16-08-2022 02:59
Google News

Alınan bilgiye göre, Uludağ eteklerindeki Hamzabey Mahallesi Erdemler Sokak'ta bulunan eski Muradiye İpek Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi ile AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve ANDA Arama Kurtarma ekibi sevk edildi.

Ormanlık alana alevlerin sıçramaması için ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğü bölgede, yakındaki evlerden vatandaşlar tahliye edildi.

Alevlerin kontrol altına alındığı sırada, fabrikanın yanında bulunan bir deponun tutuşması üzerine alevler çevredeki bazı evlere de sıçradı.

Ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Olayda alevlerden ya da dumandan etkilenen kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalar sürüyor.

Demirkapı Mahallemizde Tarihi İpek Fabrikası’nda çıkan yangına müdahale için ekiplerimiz anında sahadaydı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangından etkilenen hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. pic.twitter.com/wskTSXBzYx

— Alinur AKTAŞ (@Alinuraktas70) August 15, 2022

BAŞKAN AKTAŞ: OLASI BİR FELAKET DE SÖZ KONUSU OLABİLİRDİ

Bölgenin eski bir yerleşim yeri olması nedeniyle itfaiye araçlarının olay yerine ulaşmakta güçlük çektiğini ancak yine de olası bir faciadan dönüldüğünü vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yerleşim yerinin eski olması nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşadık ama şu an İl Emniyet Müdürlüğü yardımcılarımız, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürümüz, AFAD başkanımız burada. Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri başta olmak üzere Tarım A.Ş.’den tankerlerimizle 26 araçla, gönüllü kuruluşlarımızla birlikte olaya tam teşekküllü müdahale edildi. Burası olası eski bir yerleşim yeri olması nedeniyle olası bir felaket de söz konusu olabilirdi" dedi.

Yangının sabotaj olup olmadığı yönünde detaylı araştırma yapılacağını belirten Aktaş, "Neden çıktı? Bir sabotaj var mıdır? İlgili birimler bu konuda detaylı araştırmaları yapacaklardır. İlgili bazı doneler var ama dediğim gibi resmi olarak belli olduktan sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Eski bir ipek fabrikası, 1993 yılından beri kullanılmıyor. Bir de bunun yanında tescilli, yıkık durumda olan bir bina var, tarihi bir bina. Burada olay başlıyor ve başladığında da yoğun bir şekilde başlıyor. Bizim tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması. 2 tane kullanılmayan binada oluşan hasar var. Bunlardan biri tescilli bir bina, diğeri tarihi hükmünde olmayan bir bina" diye konuştu.

 

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?