USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bebekler Neden Ölüyor? 9 günde 36 bebek hayatını kaybetti…

Gaziantep’te bebek ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait internet sitesinde yer alan günlük defin listesinden derlenen verilerde, 1-9 Aralık tarihleri arasında 36 bebeğin hayatını kaybettiği görüldü. Hayatını kaybeden bebeklerin çoğunlukla Suriye uyruklu ailelerin bebekleri olması ise dikkat çekti.

Bebekler Neden Ölüyor? 9 günde 36 bebek hayatını kaybetti…
10-12-2022 12:31
10-12-2022 12:38
GAZİANTEP
Google News
Türkiye’de bebek ölüm hızının en yüksek olduğu İl olan Gaziantep’te, kayıpların önüne geçilemiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait internet sitesinde yer alan günlük defin listesinde hemen her gün en az 1 bebeğin hayatını kaybettiği görüldü. Bu durum TÜİK verilerine göre bebek ölüm hızının en yüksek olduğu il olan Gaziantep’te bebek ölümlerini bir kez daha gündeme taşıdı.
BEBEK ÖLÜMLERİNDE İLK SIRADAYIZ!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 1 yaşa kadar bebek ölüm hızının 2019 Türkiye ortalaması 9,1 oldu. Bebek ölümlerinde yıllardır ilk sıralarda yer alan Gaziantep, 2019 yılında da binde 16,2 oranı ile birinci oldu. 5 yaş altı bebek ölüm hızında da Türkiye ortalaması 11,2 iken aynı oran Gaziantep’te 19,1 ve Şanlıurfa’da 19,6 olarak oldu.
9 GÜNDE 36 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ
Gaziantep'te bebek ölümlerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Kentte vefat edenlerin isimlerinin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi günlük defin listesinde yalnızca 1-9 Aralık tarihleri arasında hayatını kaybeden bebek sayısı 36 oldu. Hayatını kaybeden bebeklerin çoğunlukla Suriye uyruklu ailelerin bebekleri olduğu öğrenildi.
UZUN VADELİ PLANLAMA YAPILMALI
Gaziantep- Kilis Tabipler Odası’ndan daha önce yapılan açıklamada bebek ölümleri konsunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiği belirtilmişti.
Açıklamada, “Gaziantep’te ne yazık ki bebek ölümlerinin oranı Türkiye ortalamasının çok üstünde. Şehrimizde bebek ölümleri konusunda ciddi bir sorun var. Bebek ölümlerinin nedenlerinin ciddi şekilde araştırılması gerekiyor. Bir ülkenin sağlıktaki gelişmişliği anne ve bebek ölüm oranlarıyla tespit edilir. Halen bebek ölümlerinin nedenlerini tartışamıyorsak, iyi hizmet verilmediği anlamına gelir. Bebek ölüm hızı oranını düşürmek için sadece hastaneler kurmak yeterli değildir. Bu bir ekip işidir. Koruyucu hekimlik ve koruyucu tedavi ile birlikte bir sağlık politikasıdır. Çözümler uzun vadeli planlanmalıdır” ifadelerini yer aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?