USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bankaların komisyon oranları! Borsada en az komisyon alan bankalar neler?

Borsada işlem yaparken maliyetlerinizi düşürecek veya alım satım işlemlerini en uygun fiyat imkanı ile gerçekleştirmenizi sağlayacak sahip olan banka ve kurumları tercih etmelisiniz. Aracı kurumlar, ve bankalar alım veya satım işlemlerinizi talimat vererek sizlerin adına gönderir.

Bankaların komisyon oranları! Borsada en az komisyon alan bankalar neler?
29-11-2021 16:27
Google News

Borsada hisse senedi işlemlerinde alım veya satım yapmanız için aracı kurumlarına ihtiyacınız olabilir. Aracı kurumlar, ve bankalar alım veya satım işlemlerinizi talimat vererek sizlerin adına gönderir. Bankalar ise bu işlemleri tamamlamak için sizin adınıza aracı kurum olarak işlemlerinizi tamamlayabilirler. Sizlerde hisse senedi işlemlerinizi tamamlamak için talimatlarınızı borsaya göndermek istiyorsanız, aracı kurumlardan veya bankalardan yardım alabilirsiniz. Borsada en az komisyon alan bankalar, Garanti Katılım, Yapı ve kredi Bankası, Denizbank, Halkbank, Akbank Yatırım oranları, Aracı kurumlar Gedik Yatırım, İnfo Yatırım komisyon oranları ve diğer kurumları inceleyebilirsiniz.

Borsada Hangi Bankalarda Var?

Yatırım işlemlerinizi gerçekleştireceğiniz kamu ve özel bankaların listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Garanti Bankası 

Türkiye İş Bankası 

Halkbank

Akbank

Denizbank

Ziraat Bankası

QNB Finansvest

Yapı ve Kredi Bankası 

Borsada En Az Komisyon Alan Bankalar 2021

Garanti Katılım, Yapı ve Kredi Yatırım, Akbank Yatırım, Halkbank Yatırım bankaları en az komisyon isteyen bankalardır. Borsada en az komisyon alan bankalar, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank, Denizbank oranları ekli tabloda verilmiştir.

Garanti Bankası Katılım Borsa Komisyon Oranı 2021

Bankacılık sektörünün liderlerinden olan özel sermayeli Garanti BBVA borsa sektöründe yatırım yapmak isteyen alıcılar için birden çok imkan sunulmaktadır.

Yukarıdaki Hacme Bağlı Komisyon Modeli için belirtilen azami ve asgari komisyon oranları Garanti BBVA Yatırım Şubeleri hariç tüm işlem kanallarımızda geçerlidir. Son 3 ayda yapmış olduğunuz ortalama hisse senedi işlem hacminize göre belirlenen avantajlı komisyon oranlarından faydalanabilirsiniz. Hacimsel komisyon modeline, Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aracılığı ile geçebilirsiniz.

Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,302 (binde 3,2) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkında sahiptir. Sabit Komisyon Modeli'nde uygulanan komisyon oranı 0,1880%'dir.

Hisse senedi hesap açılışlarında komisyon oranı tüm kanallarda sabit %0,1880 (binde 1,88) olarak atanmaktadır. Oranlar işlem başına olup BSMV dahildir. 

Ziraat Yatırım Borsa Komisyon Oranı 2021

 İnternet üzerinden yapılan işlemlerde (İşlem Hacmi X Binde 1,50 + BSMV) ile başlar. Aracılık  Hizmetleri Servisimiz (AHS) aracılığı ile yapılan işlemlerde (İşlem Hacmi X Binde 2 + BSMV) ile başlar. 

İnternet üzerinden yapılan işlemlerde işlem başına minimum 0.20 TL+ BSMV’ dir.

Aracılık  Hizmetleri Servisimiz (AHS) aracılığı ile yapılan işlemlerde işlem başına minimum 3 TL + BSMV'dir.  

İnternet üzerinden yapılan işlemlerde günlük işlem hacmi artışına göre günlük daha düşük komisyon oranları uygulanmaktadır.

Yeni açılan hesaplar günlük internet skalasına dahil edilir. Gün sonu İşlem Defteri borsadan geldiğinde, müşterinin günlük işlem hacmine bakılarak, günlük skalaya göre uygulanması gereken komisyon, ilgili gün sonu adımında  hesaplara otomatik olarak yansıtılır. 

Müşterinin Sabit komisyon oranı talep etmesi halinde, müşterinin portföy büyüklüğü, geçmiş üç yılı ve son üç aydaki işlem hacmi performansı ile uyumlu sabit komisyon oranları tanımlanabilir.  

Kampanyalı hesaplarda;  komisyon oranı sabit Binde 1 + BSMV olarak tanımlanır. 

Aşağıda belirtilen meslek gruplarına kampanyalı komisyon oranları uygulanmaktadır. 

Öğretmenler, 

Sağlık Personeli (Kamu ve özel sektör dahil),

Polisler,  

Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları, 

Tüm Kamu Çalışanlar, 

Emekli  Maaşını Bankamızdan alanlar

Denizbank Yatırım Borsa Komisyon Oranları

Denizbank Mobil, Denizbank İnternet şube, DenizYatırım şube, Denizbank şubeleri, DenizTrader yatırımcı uygulamasından siz de hisse alım satımı yapabilirsiniz. Bu uygulamalar aracılığıyla yağacağınız hisse alım satımlarınızın komisyon tutarı aylık olarak hesaptan kesilmektedir. DenizYatırım'dan Yatırım Paketlerinden birisini seçerek daha uygun komisyon oranlarıyla yatırım yapmaya devam edebilirsiniz.

Başlangıç Paketi: 99 TL karşılığında 1 ay boyunca günlük 10 Bin TL'ye kadar hisse senedi alım satım işlemleri komisyonsuz yapabilirsiniz.

Avantaj Paketi: 199 TL karşılığında 1 ay boyunca günlük olarak 25 Bin TL'ye kadar hisse senedi alım satım işlemlerinizi komisyonsuz yapabilirsiniz.

VİP Paket: 499 TL karşılığında 1 a boyunca günlük 50 Bin TL'ye kadar hisse senedi alım satım işlemlerinizi komisyonsuz yapabilirsiniz.

Yatırım paketlerini Denizbank internet şubesi veya şubelerden satın alabilirsiniz. Denizbank hisse senedi paketlerinden birisini satın aldığınızda, limit aşımı olması halinde limit aşımları ek olarak ücretlendirilecektir. Başlangıç Paketi'nde günlük 10 bin TL limitini aştığınız her Bin TL'ye 1 TL komisyon alınacaktır. Paketi 1 ay sonunda iptal etmemeniz durumunda otomatik olarak yenilenecektir.

Yapı ve Kredi Yatırım Borsa Komisyon Oranı

Yapı Kredi Bankası hisse senedi alım veya satımında aşağıdaki oranlar, hacimlere göre belirlenmiştir. Bankanın borsa ile ilgili iletişim kanallarından talep etmeniz durumunda işlem hacminize göre bu oranı daha da aşağıya çekmeniz mümkün olacaktır.

Hacim 0 – 25.000 ise, binde 1,99

25.001 – 50.000 hacim, ‰1,90,

50.001 – 200.000 hacim, ‰1,70

200.001- 500.000 hacim, ‰1,50

500.001 – 1.000.000 hacim, ‰1,30

1.000.001 – 2.500.000 hacim, ‰1,20

2.500.001 – 5.000.000 hacim, ‰1,10

5.000.000 ve üzeri için oran ‰0,90 olarak belirlenmiştir. İşlem hacmine arttıkça azalan komisyon tutarları uygulanır.

Akbank Yatırım Borsa Komisyon Oranı 2021

Özel sermayeye sahip olan Akbank’ta hisse senedi işlemleriniz için Akbank mobil şubesi, internet bankacılığı, yatırımcı mobil uygulaması, TradeAll dijital platformlarını kullanabilirsiniz. İndirimli oranlardan faydalanabilirsiniz. Hisse senedi hesabınızın açılışını yaptığınızda aylık kademeli komisyon oranları işlemektedir. İşlem hacminize göre artış gösterdiğinde ise komisyon oranı düşük olan indirimlerden yararlanabilirsiniz.

En Düşük Komisyon Alan Aracı Kurumlar 2021

Yatırım hesaplarında al-sat işlemlerini aracı güvenilir kurumlar ile yaptığımızda, komisyon oranları aşağıdaki gibi olacaktır:

Osmanlı Menkul: 10 binde 4,95

Ahlatçı Yatırım: 10 binde 1

İnfo Yatırım Komisyon Oranı: 10 binde 3

Piramit Menkul: 10 binde 7

Tacirler Yatırım: 10 binde 4

İnvestAz Komisyon Oranları: 10 binde 7

İntegral Yatırım: 10 binde 7

ALB Yatırım: 10 binde 7

A1 Capital: 10 binde 5

Noor Capital: 10 binde 5

Marbaş Menkul: 10 binde 3

Gedik Yatırım Menkul Değerler: 10 binde 3

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?