USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Adil Karaismailoğlu: GSM şirketlerine gerekli cezai şlemler uygulanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin ardından yaşanan iletişim kesintilerinden dolayı mobil operatörlere soruşturma açıldığı ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu: GSM şirketlerine gerekli cezai şlemler uygulanacak
09-03-2023 16:38
Google News

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone operatörlerinde iletişim sorunu yaşanmıştı. Karaismailoğlu, yaşanan deprem günü yaşanan mobil kesintilerden dolayı ooperatörlere soruşturma başlatıldığı ve konuyla ilgili gereğinin yapılacağını söyledi.

AFAD talep etti, uluslararası uydular depremlerde hayat kurtardıAFAD talep etti, uluslararası uydular depremlerde hayat kurtardı

"MOBİL OPERATÖRLERE GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK"

Depremin ilk günlerinde GSM hizmetlerinde yaşanan aksamalara değinen Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Haberleşmede çok önemli aşamalar kaydettik. Deprem öncesinde buralarda şehir merkezlerinde haberleşmeyle ilgili önemli altyapılarımızı halletmiştik. Dünyanın en şiddetli depremini yaşadığınızda birtakım sorunlar arkasından geliyor. Bunlar ilerleme sağlamak istediğimiz konulardı. Baz istasyonlarının binalarda olması, elektriğin kesilmesi vesaire, bu konular neticesinde haberleşmede bazı sıkıntılar yaşadık. Burada aslında bizim baz istasyonlarında jeneratörlerimiz, UPS'lerimiz var, belirli süre sonra onlar da devreden çıkmaya başladı. Onun sıkıntılarını ilk günlerde yaşadık ama 3'üncü günden daha fazla mobil baz istasyonlarıyla problemi çözdük ama o aradaki eksiklikleri de iyi gördük. Onların da gerekli cezalarını, gerekli yaptırımlarını GSM şirketlerine yaptıracağız. Böyle olası durumda bunları yaşamamak için neler gerektiğine de bakacağız. Onların da bazı mazeretleri var. Bağımsız kule kurmak istediklerinde yaşadıkları zorluklar ve kamu binalarına baz istasyonu kurmakta yaşadıkları zorluklar var ama bunların hiçbiri mazeret değil. Bu ihtiyaçsa bu ihtiyacın her halükarda 7 gün 24 saat giderilmesi için ne gerekiyorsa bunu yapmak lazım."

"GEREĞİ YAPILACAK"

Bakan Karaismailoğlu, GSM firmalarının tedbir alıp almadığına yönelik soru üzerine şu yanıtı verdi:

"Tedbir almadıklarını düşündüğümüz için onlara cezalar verdik. Ayrıca onlar hakkında incelemeler ve soruşturmalar başlattık. Gereği de bunların yapılacaktır. Bunları bugün yapmazsak, bu tür olası durumlarda bunları tekrar yaşayabiliriz. Bu GSM şirketlerinin kurmak istedikleri baz istasyonlarına ve kule kurmada yardımcı olmamız gerekiyor ama onların da yapması gereken çok şey var. Onu da yaptırmak bizim görevimiz, yaptıracağız, yapmıyorsa da gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağız."

"TÜRKSAT 5B ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ VERİYORUZ"

İletişim hizmetlerinde bölgedeki son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"İlk 4 gün dışında burada 350 mobil araçla ihtiyaç olan haberleşme hizmeti sağlanmaya çalışıldı. Bu her geçen gün daha da arttı. Bireysel kuleler kurmaya, sabit baz istasyonlarını da yeniden kurmaya başladık. Şu an ihtiyacı karşılayan haberleşme hizmeti var burada. Bunun mobil değil, kalıcı olarak kurulması ve kapasitenin ciddi şekilde artırılması gerekir. Bütün çadır kentlere TÜRKSAT 5B üzerinden ücretsiz Wi-Fi hizmeti veriyoruz. Bakanlığımızın önemli hizmeti."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?