USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aydın’da vaka sayısı arttı

Pandemide en emniyetli kentlerden ortada toprak düzlük Aydın'da bu hafta vaka sayılarında yüzdelik 17 oranında müşterek çoğalma yaşanırken, illere uyarınca haftalık vaka sayısı tablosunda ise bu hafta da minimum çoğalma yaşanmış olan ikinci il oldu.

Aydın’da vaka sayısı arttı
24-09-2021 20:21
Google News

Tüm dünyayı tesiri dibine meydan ve devletimizde de görüldüğü günden beri 59 binin üstünde vatandaşın yaşamını kaybetmesine sebep bulunan koronavirüs ile savaş bitmeme ediyor. Normalleşme periyodunun peşi esna Aydın'da hararetli düzen tedbirler alınmaya bitmeme ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı, illere mucibince haftalık koronavirüs vaka rakamları tablosunda il genelinde bu hafta çoğalma yaşandı.

Vaka sayısı en ceninisakıt vilayetler ortada toprak meydan Aydın'da geçtiğimiz hafta yüzdelik 2,5 oranında düşme göstererek beniz binde 38,60 bulunan vaka sayısı bu hafta yüzdelik 17 oranında çoğalma yaşayarak beniz binde 45,48 kendisine gerçekleşti. İllere mucibince haftalık vaka sayısı tablosuna bakılınca ise Aydın, bu hafta minimum vaka tanıdık il kendisine ikinci tam toprak aldı.

“Günlük vaka sayısı 72 oldu”

Aydın Valiliği ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde meydana getirilen icraat ve tahsil edilen tedbirlerin yanında vatandaşların aşıya erişebilirliği dair da kip icraat yapılmaya bitmeme ederken, Aydın hem fazlalık olaylarda bununla beraber tozlaşma yüzdelerinde en güzel vilayetler ortada toprak almaya bitmeme ediyor.

Haftalık vaka sayılarının açıklanmaya başlandığı önceki günlerden beri il genelinde tahsil edilen tedbirler tesirini göstermiş, günce vaka sayısı 10'a derece düşmüştü ancak yurt genelindeki normalleşme periyodunun peşi esna yaşanmış bulunan artışlar Aydın'ı da etkiledi. Sağlık Bakanlığı çeşidinden açıklayan resim kapsamında meydana getirilen hesaplamalara mucibince 11-17 Eylül tarihleri ortada Aydın'da günde averaj 72 vaka görülürken, bu miktar ortak haftada 508'e ulaştı. Geçtiğimiz hafta averaj 61 bulunan günce vaka sayısı ise bu hafta 72'ye yükseldi

Haftalık olaylar ile ait izah işleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “11-17 Eylül arasında, 100.000 insan süresince Bir Haftalık Toplam acemi Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki hali haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz” dedi.

Uğur Eser
 

İLGİLİ HABER
İllere mucibince haftalık vaka sayısı İllere mucibince haftalık vaka sayısı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?