USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Ankara merkezli 2 ilde DHKP/C operasyonu: 5 gözaltı

Terör örgütü DHKP/C'nin sözde gençlik yapılanmalarına yönelik Ankara merkezli 2 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli 2 ilde DHKP/C operasyonu: 5 gözaltı
21-12-2022 10:15
Google News

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan uzun soluklu istihbarat ve takip çalışmaları neticesinde DHKP/C terör örgütü içerisinde görev aldıkları bilgilerine ulaşılan şahıslarla ilgili Başsavcılık ile koordineli soruşturma başlatıldı.

Devam eden çalışmalarda terör örgütünün sözde KEC ve Gençlik yapılanmalarında faaliyet gösterdikleri ve örgüte eleman kazandırma ile propaganda faaliyetlerinin organizesinde görev aldıkları tespit edilen toplam 6 şüpheliye yönelik Ankara ve İstanbul olmak üzere 2 ilde operasyon yapıldı.

Şüphelilere ait Ankara ve İstanbul adreslerinde Özel harekat timlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, firari şahsın yakalanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital materyaller ile cezaevinde bulunan örgüt mensuplarına ve mensuplarınca yazılan mektuplara el konuldu.

Oğuzhan Halil Özbek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?