USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Açıkça Öcalan dediler! Kılıçdaroğlu'na terörden bir destek daha

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için elinden geleni yapan terör örgütü PKK, neredeyse her gün farklı bir elebaşı üzerinden destek açıklaması yapıyor.

Açıkça Öcalan dediler! Kılıçdaroğlu'na terörden bir destek daha
30-03-2023 16:38
Google News

    Haber7-Özel

Türkiye'nin seçim sathına girmesiyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha seçimleri kazanıp terörü bitirmesinden endişe eden PKK'lı teröristler, seçim korkusuyla her gün yeni bir açıklama yapıyor. Kafalarını İHA/SİHA nedeniyle mağaralarından çıkaramayan sözde örgüt liderleri, yayınladıkları görüntüler ile hem iktidar tarafını tehdit ediyor hem de muhalefet cephesine güzellemeler yapıyor.

Bugüne kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak çıkarmak için ellerinden gelen desteği veren PKK'lı isimler, şimdi de Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi için ellerinden geleni yapıyor. HDP destekli Kemal Kılıçdaroğlu'nu iktidara getirerek Türkiye'nin son 20 yılda terör örgütüne karşı aldığı yolu geri çevirmeyi hedefleyen, belediyelerdeki kayyumları kaldırarak belediyelerin paralarını yine PKK'ya göndermek isteyen ve bebek katili Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkararak özerklik hayali kuran PKK kadroları, seçim için aldıkları kararları ve Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açık açık ilan etmekten geri durmuyor. 

REMZİ KARTAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, seçimler için altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Kartal, "Bu süreç faşizmin çökertilmesi, demokratikleşme, İmralı kapılarının kırılması ve açılması sürecidir. Onun için aşkla, heyecanla herkes seferber olmalıdır." dedi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'da kucaklaşacakları günü beklediğini ifade eden Kartal, "Önümüzdeki süreç artık değişim-dönüşüm sürecidir. Müzakerelerin ve bu diyalogun geliştirilmesi sürecinde Öcalan’ın doğrudan bu müzakerelerin içinde olması ve muhatap alınması zorunludur." dedi.

PKK'DAN KILIÇDAROĞLU İÇİN EYLEMSİZLİK KARARI

Son olarak Terör örgütü PKK'nın Eş başkanı Bese Hozat PKK'nın kararını açıkladı. 14 Mayıs seçimlerinin bundan önceki hiçbir seçime benzemediğini söyleyen Hozat, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmamasını doğru bulduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın seçimler bitene kadar askeri eylemlerini durdurduğunu açıkladı. Hozat "Seçim süreci ile birlikte güçlü bir mücadele yürütülürse bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır. Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK'dan seçim kararı! Kılıçdaroğlu'na açık destekTerör örgütü PKK'dan seçim kararı! Kılıçdaroğlu'na açık destek

"SON DEĞİL BAŞLANGIÇ OLACAK"

PKK'nın yayın organı Medya Haber'de konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli seçimlere ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulunarak "Seçimler kesinlikle önemli. Her şeyden önce iktidarı hep birlikte devireceğiz. HDP ile, Emek Özgürlük ile, bu iktidara karşı var olan bütün ittifaklarla beraber (6'lı koalisyon) devireceğiz. Bu iktidarı devirdiğimiz gün bir son değil bir başlangıç olacak. Ondan sonraki sürecin inşasına HDP öncülük edecek. İttifaklar (CHP ve İYİ Parti) ile beraber hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

TERÖRİSTBAŞI KALKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ

PKK elebaşı Duran Kalkan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumunun antifaşist çevrelere umut aşıladığını itiraf etti. Teröristbaşı Kalkan, "(Kılıçdaroğlu) Bir tutum alır gibi gözüküyor, bu durum biraz antifaşist çevrelerde umut yaratıyor ama nereye kadar gider belli değildir" dedi. 

Kılıçdaroğlu'na Kandil'den övgü! 'Tutumu umut veriyor'Kılıçdaroğlu'na Kandil'den övgü! "Tutumu umut veriyor"

KARAYILAN: ÖCALAN SERBEST BIRAKILACAK

Kılıçdaroğlu'na bir destek de Terör örgütünün diğer bir elebaşı Murat Karayılan'dan geldi. Karayılan, altılı masa koalisyonuna ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na güzellemeler yaparak seçimlerin kazanılması durumunda her şeyin çok farklı olacağını belirtti. Karayılan "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir." diyerek eli kanlı PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılacağını söyledi. 

PKK elebaşı Murat Karayılan: 14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecekPKK elebaşı Murat Karayılan: 14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecek

KARASU'DAN ALTILI MASAYA DESTEK

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu yayınladığı video ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren altılı masaya destek verdi. Depremin ardından Altılı Masa'nın gücünün daha da arttığını söyleyen elebaşı, "Erdoğan’a en çok zararı biz verdik biz karşı çıktık. Ne diyorlar 'Son terörist kalıncaya kadar devam edeceğiz.' Bunun durması ancak demokratik değişimle olur. Bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakı (HDP) üzerine düşeni yapacak" dedi.

YÜZYILLARA YÖN VERECEK DEĞİŞİM YAŞANACAK

CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği altılı masaya destek mesajları veren terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan, Türkiye'nin köklü bir değişim sürecinde olduğunu söyledi.
Terörist başı Duran Kalkan, henüz Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığı açıklanmadan önce altılı masa ortaklarına birleşin çağrısı yaptı. Kalkan, Türkiye'nin köklü bir değişim sürecinde olduğunu belirterek "Türkiye, on yıllar da değil, belki yüz yıllara yöne verecek bir değişim dönüşüm süreci yaşayacak. Buna herkes katılmalı, seferber olmalı. Muhalefet gerçekten bir demokratikleşme öngörebilmeli" diyerek muhalefete birleşin çağrısı yapmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?