USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD’de Çin'e karşı Dörtlü Liderler Zirvesi gerçekleştirildi

ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan, Japonya ve Avustralya liderleri ile Beyaz Saray'da Hint-Pasifik ilişkilerini ahbaplık etmek kabil birlikte araya gelerek, Çin'e karşı öteki resmi birlikte ciddi paydaşlık bulunan Dörtlü Liderler Zirvesi'ni gerçekleştirdi.

ABD’de Çin'e karşı Dörtlü Liderler Zirvesi gerçekleştirildi
24-09-2021 23:56
Google News

ABD Başkanı Joe Biden, 2007'de başlatılan ve 2017'de kuartet yanında anlaşma durumunu düzlük Çin'e karşı öbür resmi yanında izlemsel katılım bulunan Dörtlü Liderler Zirvesi kapsamında Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Hindistan Başbakanı Nerendra Modi ve Japonya Başbakanı Suga Yoşihide'yi Beyaz Saray'da ağırladı.

Dörtlü Liderler Zirvesi düşüncesince geçmiş el Mart ayında çevrimiçi yanında celsede yanında araya mevrut liderler, bugün geçmiş beniz yüze görüşmelerini gerçekleştirdi. Görüşmede, Covid-19, hava değişikliği, güvenlik, engellenmeyen ve açıkça yanında Hint-Pasifik mevzuları ele alındı.

Toplantının açım konuşmasını eden ABD Başkanı Joe Biden, Dörtlü Liderler grubunun, demokratik yanında doğacak düşüncesince kuma yanında vizyonla, son zamanların ehemmiyetli zorluklarını deruhte etmek düşüncesince yanında araya geldiğini söyledi. Biden, toptan güvenlik, hava değişikliği ve Covid-19 üzere mevzuları Dörtlü şürekâ toplantısında tartışmaktan büyüklük duyduğunu söyledi.

Biden: “Hindistan'da 1 bilyon düze telkih üretilecek”

Biden meydana getirdiği konuşmada, kuartet ortaklığın yanında parçası namına ABD'nin Hindistan'da 1 bilyon düze hâlâ Covid-19 aşısı üreteceğini söyledi. Biden ayrıca, kuartet devletlerin öğrencileri için, acemi yanında "Dörtlü" mektepli bursu başlatılacağını ve bunun yarının liderlerine, yenilikçilerine ve öncülerine yanında yatırımı özümleme ettiğini tabir etti. Biden, "ABD-Hindistan ilişkileri tarihinde acemi yanında sahife açıyoruz ve karşılaştığımız en iri zorluklardan kimilerini bu arada üstleniyoruz" dedi.

Hindistan: “Aşı girişimimiz Hint-Pasifik ülkelerine iri seviyede araştırma görevlisi olacak"

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kuartet ortaklığın geçmiş namına 2004 tsunamisinden sonradan Hint-Pasifik bölgesinin rahatlaması üzere yanında araya geldiğine değinerek, bugün dünyanın pandemi ile savaştığı yanında çağda dört ülkenin gene baş başa bulunduğunu söyledi. Modi, "Aşı girişimimiz Hint-Pasifik ülkelerine iri seviyede araştırma görevlisi olacak" dedi.

Modi meydana getirdiği açıklamada, Dörtlü Liderler zirvesindeki ortaklığın toptan sağlık düşüncesince kuvvet olacağından sakıncasız bulunduğunu belirterek, "Hint-Pasifik sahasına ve dünyaya sulh ve bolluk getireceğine inanıyorum" ifadesini kullandı. Modi ayrıca, ortaklığın 4 ülkenin kuma demokratik değerleri ve müspet yaklaşımı ile ilerleyeceğini söyledi.

Modi görüşmeden sonradan içtimai iletişim araçları hesabında meydana getirdiği yanında açıklamada ise "Joe Biden ile dehşet yanında derinti yaptık. Biden'ın eleştiri toptan meselelerdeki liderliği övgüye değer. Hindistan ve ABD'nin ayrımlı alanlardaki işbirliğini elbette hâlâ da genişleteceğini, Covid-19 ve hava değişikliği üzere esas zorlukların üstesinden neşet etmek düşüncesince baş başa elbette çalışılacağını tartıştık" ifadelerini kullandı.

Avustralya'dan engellenmeyen ve açıkça Hint-Pasifik teyidi

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da engellenmeyen ve açıkça yanında Hint-Pasifik'e müteveccih inançlarını dile getirerek, "Burada, herhangi yanında devir tamamı ulusların emir haklarına hürmet duyulduğu, anlaşmazlıkların barışçıl ve arsıulusal hukuka akıllıca namına çözüldüğü yanında semt bulunan Hint-Pasifik alanında baş başa duruyoruz" diyerek konuştu.

Japonya: “Dörtlü ortaklık, diyalekt müşkülat yahut Covid-19 üzere mevzularda kesin ortaklık sağlıyor”

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, toplantının devletler ortada çelimli yanında el birliği gösterdiğini söyleyerek, engellenmeyen ve açıkça yanında Hint-Pasifik'e bulunan sarsılmaz bağlılıklarını gösterdiğini tabir etti. Suga, bugüne derece kuartet ortaklığın, diyalekt müşkülat yahut Covid-19 üzere mevzularda kesin ortaklık sağladığını belirtti.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?