USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Ukrayna bu savaşı kazanmak zorunda

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Ukrayna bu savaşı kazanmak zorunda ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in saldırganlığı stratejik bir başarısızlık haline gelmeli." dedi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen: Ukrayna bu savaşı kazanmak zorunda
24-05-2022 14:01
Google News
Davos

Leyen, Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) özel oturumunda yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak Ukrayna'daki duruma değindi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta 3 ay geride kaldıBM: Ukrayna'daki ve diğer çatışmalarda yerinden edilenlerin sayısı 100 milyonu geçti

Moderatörlüğünü WEF'in Kurucu Başkanı Klaus Schwab'ın yaptığı oturumda, Leyen, "Bu sadece Ukrayna'nın hayatta kalması meselesi değil. Bu sadece bir Avrupa güvenliği meselesi değil. Bu, tüm uluslararası düzenimize ilişkin soru işareti oluşturuyor. İşte bu yüzden Rusya'nın saldırganlığına karşı koymak, tüm küresel topluluk için bir görevdir." ifadelerini kullandı.

Leyen, AB olarak Ukrayna'nın galip gelmesi ve yeniden kendi geleceğini belirlemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, "Ukrayna bu savaşı kazanmak zorunda ve Putin'in saldırganlığı stratejik bir başarısızlık haline gelmeli." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?