USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

9 ayda yeniden inşa edilen okulda ders zili çaldı

‘Okullardan Yarınlara' programında bağışçı olan Akfen İnşaat, Hasan Akın Anadolu Lisesi'nin inşasını tamamladı. Okulda ilk ders zili çaldı.

9 ayda yeniden inşa edilen okulda ders zili çaldı
15-09-2021 12:11
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan ‘Okullardan Yarınlara' eğitime destek programına bağışçı olarak katılan Akfen İnşaat, Hasan Akın Anadolu Lisesi'ni tamamlayarak Türk milli eğitiminin hizmetine sundu. 9 aylık kısa sürede tamamen yıkılıp yeniden inşa edilen 650 öğrencinin bulunacağı 16 derslikli okul, yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirildi. Okul, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın babasına ithafen Hasan Akın Anadolu Lisesi adını taşıyor. 2 bin 650 metrekarelik inşaat alanı bulunan okulda 16 derslik ve 1 laboratuvar yer alıyor.

Akfen İnşaat, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 7 Ocak 2021 tarihinde imzaladığı protokol kapsamında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde deprem riski taşıması nedeniyle 2020 eğitim - öğretim yılı başında boşaltılan Burhaniye Anadolu Lisesi'ni yıkıp yeniden hayata geçirmeyi taahhüt etmişti.

Akfen, daha önce Ankara'da Ülkü Akın Ortaokulu ve Düzce'de Hikmet Akın Ortaokulu olmak üzere 2 okulu daha tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmetine sunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?