USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 Temmuz'un kahramanı Kahramankazan'dan örnek proje: Depremzedelere yuva oldu

15 Temmuz'daki direnişiyle adını tüm Türkiye'ye duyuran Kahramankazan, Kahramanmaraş depremlerinden sonra da seferber oldu. EvimEvindir kampanyasıyla ilçede Kahramankazanlıların evinde 879 aile tüm ihtiyaçları karşılanarak misafir ediliyor.

15 Temmuz'un kahramanı Kahramankazan'dan örnek proje: Depremzedelere yuva oldu
24-02-2023 20:33
Google News

15 Temmuz darbe girişimine karşı büyük kahramanlık sergileyerek adını tüm Türkiye'ye duyuran Ankara'nın mütevazı ilçesi Kahramankazan, Kahramanmaraş depremlerinden sonra da yaraları sarmak için seferber oldu. Belediyenin başlattığı "Evim Evindir" kampanyası tüm Türkiye'ye örnek oldu. Kampanya kapsamında şu an ilçede, vatandaşlara ait evlerde 879 aile misafir ediliyor. Depremzedelerin yeme-içme ve kıyafet dahil tüm ihtiyaçları Kahramankazan Belediyesi tarafından karşılanıyor. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDE TARİHİ ÇAĞRI: #EVİMEVİNDİR

Kahramankazan Belediyesi Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremlerden etkilenen vatandaşlar için #EvimEvindir çağrısında bulundu.

‘’YÜREKLERİMİZ GİBİ HANELERİMİZİN KAPILARI DA SİZLERE AÇIK’’

Kahramankazan Belediyesi Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen vatandaşlar için başlattığı #EvimEvindir çağrısına talepler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yardımseverler tarafından hazır hale getirilerek Kahramankazan Belediyesine teslim edilen evlere, deprem bölgelerinden gelen 879 aile samimiyetle ağırlanarak yerleştirildi.

Kahramankazan Belediyesi Başkanı Serhat Oğuz sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında depremden etkilenen ailelerin Kahramankazan’da misafir edileceğini açıkladı. Yaptıkları çağrıya dair konuşan Başkan Oğuz, ‘’Depremde evini yitirmiş kardeşlerim! Sizleri Kahramankazan'ımıza bekliyoruz. Yüreklerimiz gibi hanelerimizin kapıları da sizlere açık! Bugünden itibaren, öncelikle kadın ve çocuklarımız olmak üzere, Kahramankazan halkı olarak afetten etkilenen kardeşlerimize #EvimEvindir diyoruz!’’ ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un yaptığı çağrı doğrultusunda yüzlerce aile Kahramankazan’a yolculuğa başladı. Kahramankazan’da depremzedelerin barınacağı evler hazır hale getirildi. Çalışmanın başladığı günden itibaren yaklaşık 3 bin 300 depremzede Kahramankazan’a ulaştı. Gelen depremzedeler belirlenen evlere yerleştirildi.

KAHRAMANKAZAN’IN KAPILARI ASLA KAPANMAYACAK

Kahramankazan Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından #EvimEvindir çağrısıyla afet bölgesinden gelen depremzedeleri ağırlamaya devam ederken, Belediye Başkanı Serhat Oğuz evlere yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek acılarına ortak oluyor.

Kahramankazan Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşlara barınma konusunda katkıda bulunmak amacıyla #EvimEvindir çağrısında bulundu. Yaklaşık 3 bin 300 depremzede Kahramankazan’a gelerek hazırlanan evlere yerleşti. Hem evlere hem de Kahramankazan halkının evlerinde verdikleri odalara yerleşen ailelerin sıcak görüntüleri duygu dolu anlar yaşattı. Depremde yaşanan zorlu süreçleri unutturmak ve ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek için misafirperverliklerini gösteren Kahramankazan halkı, gelen depremzedeleri kendi aileleri gibi görürken ihtiyaçları karşılama noktasında da elinden geleni yapıyor.

Kahramankazan Belediyesi deprem bölgelerinden gelen afetzedelerin barınma ihtiyaçları dışında iş imkanlarından da faydalanmak isteyen depremzedelere yardımcı olarak işe yerleştiriyor. Şu ana kadar gelen talepler doğrultusunda 30 depremzede işe yerleştirildi.

‘’BU ACI HEPİMİZİN ACISI’’

Kahramankazan Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı #EvimEvindir çağrısı kapsamında AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz eşliğinde depremzedeleri yerleştirildikleri evlerde ziyaret etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ceylan afet bölgelerinde ağır hasarlar alarak derinden sarsılan vatandaşları, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un #EvimEvindir çağrısıyla ilçede yerleştirdikleri evlerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret ettiği evlerde depremzedelerle sohbet eden Özcan; “Cumhurbaşkanımız, devletimiz yanınızda. En kısa sürede yaraları sarıp güzel günlere kavuşacağız. Belediye Başkanımız Serhat Oğuz yanınızda, bizler yanınızdayız. Bu acı hepimizin. İnşallah hep beraber atlatacağız” diyerek ailelere birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“KARDEŞ AİLE”

‘Kardeş Aile’ çalışması ile artık depremzedelerin bir ailesi var. Kahramankazan Belediyesi ve depremzedeler arasında köprü görevi gören ‘Kardeş Aİle’ çalışması, mağdur olan vatandaşların yarasını bir nebze de olsa sarmak için önemli bir yere sahip. Gönüllü vatandaşlar depremzede aileler ile birebir iletişime geçerek hem ilçeye alışmalarını sağlıyor hem de ihtiyaçlarını karşılamak noktasında yardımda bulunuyor.

“YARDIM GÖNÜLLÜSÜ”

Depremzede vatandaşlara gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyenler için başlatılan ‘Yardım Gönüllüsü’ projesi Kahramankazan’da faaliyete geçti. Yerleştirilen evlerin bakım onarım çalışmaları dahil olmak üzere sahada ihtiyaç duyulan alanlarda yardım faaliyetleri gönüllü vatandaşlar tarafından sürdürülüyor.

700 DEPREMZEDE ÇOCUK BİZE EMANET

Kahramankazan Belediyesi, deprem bölgelerinden gelerek Kahramankazan’a yerleşen ailelerin depremden etkilenen minik yavrularına içinde hayvanat bahçeleri, çocuklar için müzeler, spor alanları ve oyun parkları bulunan çeşitli etkinlikler düzenledi. Oyuncak müzesinden at biniciliğine, akvaryumdan okçuluğa kadar birbirinden farklı pek çok etkinlik bu çalışmada yer aldı. İlerleyen süreçlerde daha farklı pek çok etkinlik minik çocuklarla buluşturulacak.

KAHRAMAN KADINLARDAN TAM DESTEK

Kahramankazan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, #EvimEvindir yardım çalışması kapsamında Kahramankazan’a gelen depremzede vatandaşlara mantı, sulu köfte, kabak tatlısı, poğaça, bazlama ve gözleme yapmaya başladı. Yapılan ürünler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince depremzede ailelere dağıtılıyor. Kahraman kadınlar güçlenerek büyürken üretimlerini aralıksız sürdürüyor.

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASI

Öte yandan, tüm Türkiye genelinde "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına ilgi büyük. Depremzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan kampanyaya başvuru sayısı 7 bin 792'ye ulaştı.

Öte yandan, yaklaşık 6 bin kişinin evlerini bedelsiz bir şekilde açtığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?