USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

13 yaşındaki Deniz Sapmaz'ın hedefi Türkiye'nin adını golfte dünyaya duyurmak

Slovakya'da düzenlenen "SKGA Junior Tour I WAGR" turnuvasında toplam 234 gross skorla ikinci olmayı başararak dikkatleri üzerine çeken 13 yaşındaki milli golfçü Deniz Sapmaz, golfte dünya çapında başarılarla Türkiye'nin adını duyurmayı hedefliyor.

13 yaşındaki Deniz Sapmaz'ın hedefi Türkiye'nin adını golfte dünyaya duyurmak
06-05-2022 12:41
Google News
İstanbul

Türkiye Golf Federasyonunun (TGF) 2009 doğumlu milli oyuncusu Deniz Sapmaz, daha 13 yaşında ulaştığı uluslararası bir başarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Ataşehir Golf Kulübü sporcularından Sapmaz, Slovakya Golf Federasyonuna bağlı Red Oak Golf Kulübünce Nitra kentinde geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen ve 3 ülkeden 79 oyuncunun katıldığı turnuvada, 16 yaş altı kategorisinde yarıştı. 54 delik üzerinden oynanan müsabakalar sonunda ilk raundu 74, ikinci raundu 81, final raundunu ise 79 gross skorla bitiren Sapmaz, toplam 234 gross skorla müsabakaları ikinci sırada tamamladı.

Anne-babadan golfçü

Golf sporuna 8 yaşında, 2017'de başladığını ve 5 yıldır devam ettiğini anlatan Sapmaz, "Annemle babam golfte kaptandı. Babam golf oynuyordu. Onlar orada olduğu için ben de merak ettim, öyle başladım." dedi.

Slovakya'daki uluslararası yarışmada ikincilik başarısı gösterdiği hatırlatılan Sapmaz, turnuvanın soğuk olan hava şartları ve fazla rüzgar nedeniyle zorlu geçtiğini belirterek, "Ama buradaki deneyimlerim nedeniyle iyi oynadım ve ikinci oldum. Buradaki turnuvalarım ve deneyimlerim sayesinde orada kolay bir şekilde oynayabildim. Ve iyiydim." diye konuştu.

Bu başarının gururunu yaşadığını ve insanların kendisini tebrik ettiğini aktaran Sapmaz, hedefleriyle ilgili de şunları söyledi:

"Bazı turnuvalara gitmek istiyorum. Benim hedefim şu an European Masters'i oynamak. Oraya seçilip gidiyoruz. Hocam beni seçerse, inşallah seçilirim, o zaman ona gitmek istiyorum, onun için çalışıyorum. Orada da gidip derece yaparsam çok güzel olur. Yani şu an hedefim o. Golfte Türkiye'nin adını duyurmak istiyorum."

"Çok fazla yaşıtım yok, pes etmemek gerekiyor"

Kendi yaşıtı çocuklara golf sporunu önerip önermediği sorusuna karşılık da Sapmaz, "Evet öneriyorum. Yani hem sosyal bir şey, hem de kendinizi mutlu edebiliyorsunuz. Yani ben çok mutlu oluyorum oynamaktan. Çok fazla yaşıtım yok. Çünkü sıkıcı bulabiliyorlar. Ama bu uzun vadeli bir şey. O yüzden pes etmemek gerekiyor." ifadesini kullandı.

Okulunu aksatmadığını, takdir belgesi aldığını ve okuldaki hocalarının kendisini desteklediğini de kaydeden Deniz Sapmaz, Türkiye Golf Federasyonuna ve hocalarına çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Başantrenör Erol Şimşek: "Avrupa şampiyonluğuna hazır olacak"

Başantrenör Erol Şimşek de, Deniz Sapmaz'ın 2009'da doğan, Türkiye'nin en genç kadın oyuncularından birisi olduğuna dikkati çekerek, "Parlak bir oyuncu, çalışkan, hırslı bir oyuncu. Özellikle sahada da oynarken agresif oynuyor. Tabii ki hedefleri var. Bu sene European Masters, 16 yaşında iki kız, iki erkek için Finlandiya'da olacak. Tabii ki Deniz adaylardan birisi. Kendisi de mücadele ediyor bunun için. Şansı da iyi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Milli oyuncunun Silivri'deki turnuvada gösterdiği performanstan memnun kaldığını bildiren Şimşek, "Kendisi ilk dokuz. Sonuçta golfte 18 parkur oynanıyor. İlk dokuzda iyi oynadı, ikinci dokuzda biraz düşüş oldu. Tabii onunla konuşacağız. Daha eksikliklerini tamamlayarak inşallah Avrupa şampiyonluğuna hazır olacak." şeklinde konuştu.

Sezonun çok iyi gittiğini ve Deniz'den memnun olduğunu da belirten Şimşek, "Deniz'in yaşına göre Türkiye çapında CV'si çok iyi, geleceği parlak gözüküyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?