?>

Zonguldak’ta teröre tepki, Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi

Gündem - 2 yıl önce

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, teröre tepki ve Gazze’ye destek için yürüyüş gerçekleştirildi.

Atatürk Bulvarı önünde bir araya gelen grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sahil güzergahından Gazi Alemdar Müze Gemisi önüne kadar yürüdü. Terör örgütü PKK ile İsrail aleyhine slogan atan katılımcılar, kendileri için ayrılan alanda toplandı. Burada Kur’an-ı Kerim okundu.

Karadeniz Ereğli Ümmet Platformu Sözcüsü Mustafa Köseoğlu, burada yaptığı konuşmada, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Saldırıların faillerini bildiklerini anlatan Köseoğlu, "Bölücü eşkıya talimat aldığı Amerika, Avrupa ve İsrail’in taşeronluğunu yapıyor. Askerimize saldıran terörist eşkıya ile Gazze’ye 100 gündür ölüm yağdıranların patronları aynıdır. Türkiye’nin Ortadoğu siyasetinden ve İsrail zulmünü dünyaya duyurmasından rahatsızlık duyan, siyonizm yönetimindeki küresel sömürgeci düzenin en önemli temsilcisi ABD’nin ve peşinden giden batılı devletlerin ilkemize bedel ödetmeye çalıştığını hep beraber görüyoruz. Filistin benim neyim olur diye soranlara diyoruz ki Filistin-Gazze bizim vicdanımızdır" dedi.

İnsanlık tarihinin en büyük zulümlerinden birine şahitlik ettiğini belirten Köseoğlu, şunları söyledi:

"Terörist rejim işgalci İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri dağlıyor, başta bölgemiz olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kastediyor. Son bilgilere göre Filistin’de 10 binden fazla çocuk, 7 binden fazla kadın olmak üzere 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırılar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. On binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözü önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda."

Konuşmanın ardından katılımcılar dua etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Haluk Levent şehit ailesine destek konseri verdi

2024-01-14 11:08 - Magazin

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

2024-01-10 13:10 - Teknoloji

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Kütahya’da 2023 Yılı Kültür-Sanat Sezonu sona erdi

2024-01-13 08:09 - Kültür

Erzurum coğrafi işarette ilk üçte

2024-01-14 11:08 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

2024-01-12 11:09 - Kültür

Taş Oda Burdur’un gastronomi turizmindeki yüzü olacak

2024-01-12 18:38 - Kültür

Kervansarayların izinde temalı resim sergisi

2024-01-10 11:38 - Kültür

İlgili Haberler

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Araban'ın 4 bin nüfuslu kırsal mahallesinden doğalgaz talebi

16:38 - Gündem

Gaziantep'te hedef 3 milyon turist

16:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık