?>

YSK Başkanı Yener: 'Kahramanmaraş’ta yaklaşık 750 bin seçmenimiz bulunmaktadır'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 750 bin seçmenin bulunduğunu belirterek, “Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 150 adet konteyner ihtiyaç bulunulduğu görülmüş ve önümüzdeki hafta içinde bu ihtiyacın karşılanacağı tespit edilmiştir??

Gündem - 3 yıl önce

YSK Başkanı Ahmet Yener, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremden sonra seçim güvenliğine ilişkin bir takım ziyaretlerde bulundu. Yener, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile görüştü. Yener daha sonra heyetle beraber Kahramanmaraş adalet sarayında bir takım görüşmeler gerçekleştirdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yener, 6 Şubat'ta depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Hatay'dan sonra Kahramanmaraş'ta da deprem sonra gerçekleşecek seçimlere ilişkin güvenlik tedbirlerini yerinde görmek istediğini belirten Yener, "Daha öncede bölgeye heyetlerimiz incelemelerde bulundu. Yaklaşan süreçte de bizzat kendim gözlemlerde bulunmak istedim. Hatay'da seçmenlerin oy kullanması için gerekli olan konteyner temin edilmeye başlandığı ve oy kullanma açısından güvenli olduğu görülmüştür. Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 150 adet konteyner ihtiyaç bulunulduğu görülmüş ve önümüzdeki hafta içinde bu ihtiyacın karşılanacağı tespit edilmiş ve 14 Mayıs'a kadarda tüm eksiklerin giderileceğini bizlere aktarmıştır. İl genelinde güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtilmiştir. Bu da bizi sevindiren bir gelişmedir” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta 750 bin seçmenin oy kullanacağını aktaran Yener, "Hatay'daki ziyaretimiz sırasında seçmen sayısına ilişkin bir beyanatta bulunmuştuk. Yanlış bir anlaşılma oluşmuş, Antakya merkezde ve Defne ilçemizde ziyarette bulunduk. Verdiğimiz rakam Antakya merkez ve Defne ilçelerimizin toplamına ilişkindir. Hatay toplamındaki seçmen sayımız yaklaşık 1 milyon 61 bin civarındadır. Kahramanmaraş'ta da yaklaşık 750 bin seçmenimiz bulunmaktadır. 14 Mayıs sabahı tüm bölgede alınan tedbirler neticesinde seçmenlerimiz güvenli bir şekilde oylarını kullanacaktır” şeklinde konuştu.

Halil Ulubey - Mehmet Kalay 

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Ara tatil sona erdi, eğitim başladı

2023-04-24 15:09 - Eğitim

PKK'lı terörist Selim Adıyaman'ı yakalayan korucu Abdullah Erçel şehit edildi

2023-04-26 03:38 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Nisan Pazartesi

2023-04-24 17:24 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 26 Nisan Çarşamba

2023-04-26 17:15 - Defin Listesi

İmamoğlu'na Gaziantep'te Miting Engeli

2023-04-25 09:35 - Siyaset

Genç kızı uyuşturucu bu hale getirdi

2023-04-24 14:04 - Gündem

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (25 Nisan 2023 Altın fiyatları)

2023-04-25 08:01 - Ekonomi

Gaziantep’te Defin Listesi 25 Nisan Salı

2023-04-25 17:27 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

16:24 - Gündem

Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu

16:18 - Gündem

Yılmaz, gençleri başkentte karşıladı

16:12 - Gündem

Büyükşehir’in yeni konut müjdesinin şartları belli oldu

15:27 - Gündem

Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı

12:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Otomobili görenler gözlerine inanamadı

12:49 - Asayiş

Caddede güpegündüz bali çekip kendinden geçti

12:38 - Asayiş

4 tonluk yılbaşı tuzağı! Adana'da Kaçak İçki Şebekesine Baskın

12:30 - Asayiş

Bellek Güçlendirici ve Ruh Hali Dengesi: Adaçayı Bilim Dünyasının Gözdesi

11:26 - Sağlık

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık