?>

Yasaklı bölgede denize girdi, akıntıya kapılıp kayboldu

Samsun'da denize girmenin yasak olduğu bölgede, serinlemek için denize giren İlyas Said Dündar (31), akıntıya kapılarak kayboldu.

Gündem - 2 yıl önce

Ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bölgeye gelen baba Necati Dündar, "Denize gitme dedim, dinlemedi beni" dedi.

Olay, dün Samsun'un Atakum İlçesi Çakırlar Yalı Mahallesi Polis Okulu-Dereköy Balıkçı Barınağı arasındaki alanda meydana geldi. Samsun Valiliği tarafından 17 Temmuz tarihinde denize girmenin yasaklandığı Polis Okulu-Dereköy Balıkçı Barınağı arasında yakınları ile birlikte serinlemek için denize giren İlyas Said Dündar, rüzgar, dalga etkisi ile akıntıya kapılıp, kayboldu.

Dündar'ın boğulma tehlikesi geçirdiğini gören arkadaşı Murat A. (30) onu kurtarmak için denize atladı. İlyas Said Dündar'ın akıntıya kapılarak gözden kaybolmasının ardından Murat A. da boğulma tehlikesi geçirdi. Murat A. çevrede bulunan bir kişi tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. İhbarla bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisine kaldırılan Murat A.’nın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Denizde kaybolan İlyas Said Dündar'ı, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları ve Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince helikopter destekli arama çalışmaları başlatıldı.

"TEHLİKELİ OLDUĞUNU BİLİYORDUM, 'GİTME' DEDİM"Ocak ayında dünyaevine giren İlyas Said Dündar’ın arama çalışmalarını, kaybolduğu kıyıdan gözyaşları ile izleyen baba Necati Dündar, "Dün öğleden sonra oldu. Çocuğumun denize gitmemesini, özellikle buranın tehlikeli olduğunu söyledim. Orada boğulmalar oluyor, sıkıntılı olduğunu söyledim. Bildiğim bir yer olduğu için gitme, dedim. Dinlemedi beni. Yapacağımız bir şey yok. Görevliler arıyor" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Toplu Taşıma Ücretlerine Büyük Zam: İşte Zam Sonrası Yeni Fiyatlar

2023-08-04 22:07 - Ekonomi

Deprem bölgesindeki 11 ilde telafi eğitimi başladı

2023-08-02 11:09 - Eğitim

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl, binlerce turisti ağırlıyor

2023-08-03 14:25 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-07 08:03 - Kültür

Şahinbey Belediyesi Aşure Geleneğini Sürdürüyor

2023-07-31 16:53 - Yeme İçme

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-05 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-02 08:03 - Kültür

Şehitkamilli Kadınlardan Giyim Kursuna Yoğun Talep

2023-07-31 16:43 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-03 08:03 - Kültür

40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu

2023-08-04 07:09 - Eğitim

İlgili Haberler

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Araban'ın 4 bin nüfuslu kırsal mahallesinden doğalgaz talebi

16:38 - Gündem

Gaziantep'te hedef 3 milyon turist

16:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık