?>

Türksat 6A uydusu 2024'te fırlatılacak

Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: "Uçuş modelinin testleri gerçekleştiriliyor. Önemli sayıda mühendisimiz çalışıyor bu projede. Önümüzdeki yılın başlarında uydumuzu fırlatmayı hedefliyoruz."

Teknoloji - 3 yıl önce

İstanbul

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ertok, etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk TEKNOFEST'ten bu yana yarışma paydaşı olarak görev aldıklarını ve Model Uydu Yarışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yarışmayı bu yıl 8'inci defa gerçekleştirdiklerini belirten Ertok, "Aksaray'da Tuz Gölü'nde 2 gün önce final uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Bu seneki yarışmamıza 114 takım katıldı. Final aşamasında da 15 üniversite takımının uçuşlarını gerçekleştirdik. Başarılı bir yarışma oldu. Her sene de artan bir ilgi var. Yurt dışından da her sene artan sayıda takım başvuru yapıyor. Bu sene final etabına Endonezya'dan bir takım da katıldı." diye konuştu.

Fotoğraf: Rabia Aydoğdu/AA

"6A, Türkiye'nin en önemli AR-GE projesi"

Ertok, TEKNOFEST'in fuar alanında stant kurarak çocuklara yönelik uygulamalarla uydu ve uzay teknolojilerinin ne aşamaya geldiğini, Türksat ve Türksat Bilişim olarak neler yapıldığını anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Çocuklara teknoloji alanında Türkiye'nin nereye geldiğini, nereye doğru ilerlediğini göstererek onlar için bir ışık yakmak istediklerini aktaran Ertok, şunları kaydetti:

"Işık yakmak istiyoruz ki onlar bu alanda daha çok çalışsınlar, mühendislerimiz daha çok yetişsin ve biz teknoloji alanında dünyaya liderlik edelim. Milli Teknoloji Hamlesi'nin temelde amacı bu. Biz de Türksat olarak bunu elimizden geldiğince gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl 5B uydumuzu hizmete almıştık. 5A ve 5B uydu filomuzun en yeni ve en güçlü uyduları. Çok önemli proje olan Türksat 6A uydusunun test aşamaları devam ediyor. Uçuş modelinin testleri gerçekleştiriliyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar testlerin tamamlanması ve uydunun bize teslim edilmesini bekliyoruz. 6A uydusu yerli üretim ve Türkiye'nin en önemli AR-GE projesi. Önemli sayıda mühendisimiz çalışıyor bu projede. Önümüzdeki yılın başlarında uydumuzu fırlatmayı hedefliyoruz. Uydu filomuzu gençleştirmeyle ilgili çalışmalarımız devam edecek."

Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

SEÇİMİ KİM KAZANACAK

2023-04-27 15:20 - Siyaset

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halk Buluşması"na katıldı

2023-04-27 09:05 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 27 Nisan Perşembe

2023-04-27 17:34 - Defin Listesi

Ara tatil sona erdi, eğitim başladı

2023-04-24 15:09 - Eğitim

Silahlı kavga ölümle bitti

2023-04-28 13:18 - Asayiş

PKK'lı terörist Selim Adıyaman'ı yakalayan korucu Abdullah Erçel şehit edildi

2023-04-26 03:38 - Gündem

İlgili Haberler

JPG dosyası Windows’ta uzaktan kod çalıştırabilir mi?

11:21 - Teknoloji

Aselsan Gaziantep Kayar Bilezik Fabrikası için ortaklık imza töreni gerçekleştirildi

15:43 - Teknoloji

Aşırı paylaşım şirketleri tehlikeye atıyor

15:16 - Teknoloji

Vodafone tüm fiber altyapısında gigabit hızları sunmaya başladı

13:25 - Teknoloji

Türkiye'den Yeni Yerli Hamle: Dikkat Dağıtmayan MPIA Tuşlu Telefonlar Pazara Girdi

12:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

17:54 - Ekonomi

GAZİANTEP, YILA 782 MİLYON DOLAR İHRACATLA BAŞLADI

16:33 - Ekonomi

GAİB 2026 YILININ İLK İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI

16:30 - Ekonomi