?>

Türk savunma sanayisine Afrika'da sınır güvenliği görevi

Türk savunma sanayisi ürünleriyle Afrika'da bir ülke ile sınır ve iç güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yaklaşık 36,5 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk savunma sanayisi bünyesinde silahlı dron, elektro-optik, araç modernizasyonu konularında faaliyet yürüten ASİSGUARD, ihracat konusunda önemli bir başarıya imza attı.

Bir süredir yürütülen görüşmeler sonunda Afrika'da bir ülke ile sınır ve iç güvenlik sistemi tedariki konusunda yaklaşık 36,5 milyon dolarlık sözleşme imzalandı. Sözleşmeye ASİSGUARD adına Genel Müdür Barış Düzgün imza koydu.

Projede teşhis/tespit, komuta kontrol ve tedbir/müdahale amaçlı ürünler yer alıyor.

ASİSGUARD, ana entegratör olmanın yanında projede silahlı dron, gözetleme teşhis/tespit kamera sistemleri ile sistem kurulum ve entegrasyon faaliyetlerini yerine getirecek.

İhraç edilecek ürünler

Türk savunma sanayisi açısından yurt dışı ortak çalışma ve pazarlama faaliyetlerinin bir örneği olan projede HAVELSAN, STM ve Nurol Makina da yer alıyor. Firmalar arasında oluşturulan güç birliği, bu projenin alınmasında en önemli faktörlerden biri oldu.

Proje kapsamında ASİSGUARD, uzak mesafe hareketli multi-sensörlü termal kameralar, keşif ve gözetleme için kullanılacak kule ve donanımlar, silahlı dron sistemleri, komuta-kontrol merkezlerinin kurulması ve donatılması, projenin enerji ve data altyapısı gibi sorumluluklar üstlenecek.

HAVELSAN tarafından geliştirilen, dikey iniş kalkış yapabilen, sabit kanatlı bulutaltı otonom insansız keşif ve gözetleme hava araçları ve yine şirket tarafından sistemi yönetmek ve komuta etmek amacıyla geliştirilecek olan komuta kontrol yazılımı projede kullanılacak.

Projede ayrıca Nurol Makina tarafından üretilen 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve ​​​STM tarafından geliştirilen insansız keşif ve gözetleme hava muharebe araçları yer alacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski manken Deniz Akkaya, sanatçı Haluk Levent'in şikayeti üzerine ifade verdi

2023-05-26 16:55 - Magazin

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

2023-05-21 15:08 - Magazin

Bellona Balkon Mobilyaları: Dış Mekanda Dar İmkanlar İçin Etkili Çözümler

2023-05-23 12:43 - Yaşam

MEB'den deprem bölgesindeki 30 bin öğrenci için ilave kontenjan

2023-05-24 14:09 - Eğitim

Bakan Özer: "100 öğrencisi olan her okula rehber öğretmen atanacak"

2023-05-27 10:29 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı: 29 Mayıs günü okullar tatil

2023-05-22 11:48 - Eğitim

Hasankeyf, 'Türkiye Yüzyılına' yeni vizyonuyla hazırlanıyor

2023-05-22 13:39 - Kültür

MEB'de görevde yükselme sınav kılavuzu yayımlandı

2023-05-23 10:11 - Eğitim

Dünyanın dört bir yanına yemeni gönderiyor

2023-05-23 10:25 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-22 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Dolar/TL bugün ne kadar? (5 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:52 - Ekonomi

Altın fiyatları güne nasıl başladı? İşte 5 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:45 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 9 milyar doları aştı

15:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem