?>

TBMM'nin ilk mesaisi yemin töreni

Mecliste yeni yasama dönemi takvimi, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların ilanından itibaren işleyecek.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğüne göre, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız toplanacak.

Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin edecek. Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetmesi bekleniyor.

Ant içme, her milletvekilinin Anayasa'daki metni kürsüden yüksek sesle aynen okuması suretiyle olacak. Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecek.

Milletvekilleri, göreve başlarken şu şekilde ant içecek:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek.

Milletvekilleri ant içerek göreve başlayacak. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, atandıkları tarihten sonra yapılan ilk birleşimde ant içecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey’de öğrencilere bisiklet müjdesi

2023-05-17 16:09 - Gündem

Oyuncular Berrak Tüzünataç ve Serenay Sarıkaya oylarını kullandı

2023-05-14 14:09 - Magazin

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

2023-05-17 12:55 - Yaşam

ŞAPKANIZI ÖNÜNÜZE ALIP DÜŞÜNÜN

2023-05-15 10:35 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-15 08:02 - Kültür

KPSS başvuru tarihi belli oldu

2023-05-16 10:15 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-16 08:02 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-18 08:03 - Kültür

ÖSYM, deprem bölgesinden KPSS'ye başvuran adaylardan ücret almayacak

2023-05-16 15:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-05-17 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack’ı Kabul Etti

19:02 - Siyaset

CHP’li Seydi Ahmet Keleş: “Türkiye Cumhuriyeti Hepimizindir; Cumhuriyet Halk Partisi Bu Ülkenin Sigortasıdır”

12:08 - Siyaset

Nizip Belediye Başkanı Doğan'dan Başkan Yavaş'a ziyaret

13:55 - Siyaset

AK PARTİ GAZİANTEP İL DANIŞMA MECLİSİ YİNE DOLU DOLU GEÇTİ

20:06 - Siyaset

Sermaye, üretim için değil kısa vadeli faiz getirisi için geliyor

10:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem