?>

TBF Başkanı Türkoğlu, Hatay'daki Basketköy'de depremzedelerle buluştu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve beraberindekiler, basketbol camiasının desteğiyle Hatay'ın Belen ilçesinde depremzedeler için kurulan 100 konteynerlik Basketköy'ü ziyaret etti.

Spor - 3 yıl önce

Hatay

Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Ömer Onan, erkek ve kadın liglerinde mücadele eden takımların temsilcileri, eski milli basketbolcular Nilay Yiğit Kartaltepe, Şaziye İvegin Üner, Haluk Yıldırım, Muratcan Güler ve NBA'de forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün ile depremzedelerle buluştu.

Depremzede ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinleyen Hidayet Türkoğlu ve beraberindekiler, çocuklarla oyunlar oynayıp, hediye dağıttı.

Ziyaret kapsamında konteyner kente yerleşen ailelere TBF sponsorları spor malzemesi, ihtiyaç kolileri ve lojistik destek sağladı.

Türkoğlu: "Verilen destekler gerçekten takdire şayan"

Hidayet Türkoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ın ülke açısından uzun yıllar unutulmayacağını ve kalplerde derin yaralar bıraktığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Türkoğlu, şunları söyledi:

"Bütün ülkenin bu süreçteki birlik beraberliği, verilen destekler gerçekten takdire şayan. Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Türkiye'nin her yerinden küçüklü büyüklü herkes bir şekilde bu bölgeye, buradaki halkımıza yardımcı olmak istedi. Biz de bu süreçte AFAD'la iş birliğimizi ilk günden beri sürdürerek gerek maddi, gerekse özellikle evlerini kaybeden vatandaşlarımızın barınma sürecine bir şekilde katkı sağlamak istedik. TBF olarak paydaşlarıyla birlikte kulüplerimiz, sporcularımız, antrenörlerimiz, sponsorlarımız burada. Hepsine tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz de buradaki çocuklarımızı basketbola bir şekilde özendirmek, federasyonun onlarla olduğunu unutturmamak, bu süreçte sosyalleşmelerini sağlamak için basketbol sahası da yapmak istedik. Bu anlamda da herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Türkoğlu, yetkililerle görüşerek, burada üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Milli basketbolcu Alperen Şengün de deprem olduğunda ABD'de bulunduğunu ama buradaymış gibi bu acıyı en derinden hissettiğini anlattı.

Bugün de böyle bir organizasyonda bulunduğu için heyecanlı olduğunu aktaran Şengül, "En azından çocukların yüzünü birazcık güldürebiliyorsak ne mutlu. Orada elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım, buradayken de elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Çocuklarımızın daha güzel, neşeli günler görmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Çocuklar ise kendilerine bu imkanı sunan basketbol camiasına teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa'nın en büyük güneş santrali Karapınar GES'in resmi açılışı bugün yapılıyor

2023-05-02 10:09 - Ekonomi

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (01 Mayıs 2023 Altın fiyatları)

2023-05-01 08:01 - Ekonomi

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

Yerli turistler Kato Dağı'nda

2023-05-02 13:09 - Kültür

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

2023-05-04 12:26 - Eğitim

İlgili Haberler

Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet

16:00 - Spor

Şehitkamil sporcularından büyük başarı

15:21 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 20. hafta heyecanı

13:24 - Spor

Trendyol Süper Lig'de 20. haftanın hakemleri belli oldu

12:10 - Spor

Şahinbey'den Halep'e kardeşlik ve destek ziyareti

10:40 - Spor

Günün Manşetleri

YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

18:08 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

17:59 - Gündem

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

17:54 - Ekonomi

GAZİANTEP, YILA 782 MİLYON DOLAR İHRACATLA BAŞLADI

16:33 - Ekonomi

GAİB 2026 YILININ İLK İHRACAT VERİLERİNİ AÇIKLADI

16:30 - Ekonomi