?>

'Şimdi Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde gençler üniversiteye hazırlanıyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde gençler üniversiteye hazırlanıyorlar. Ama biz onlara imkan sunuyoruz. Biz onlara imkan sunmazsak terör örgütü alacak onları dağa götürecek, eline kalaşnikof verecek." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Istanbul

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı olan Soylu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında gençlerle bir araya geldi.

Burada gençlere seslenen Soylu, oy kullanmanın kutlu ve mesuliyeti ağır bir iş olduğunu, gençlerin kullandıkları oylarla geleceklerini tayin ettiklerini belirtti.

Gençlere, "Eğitim, istihdam gibi gençlere yapılacak tüm hizmetleri Tayyip Erdoğan mı yapar yoksa Kılıçdaroğlu mu?" diye soran Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdikleri kişilerin Türkiye'nin gelişmesi için çalıştığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdikleri isimlerin ise hizmetten uzak kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye büyük bir vizyon koyduğunu, 21 yılda Türkiye'yi dönüştürdüğünü ve değiştirdiğini anlatan Soylu, "Diyelim ki Kılıçdaroğlu ile rekabet ediyor. Kılıçdaroğlu ile ettiği rekabette bir tarafta onun yaptıkları, bir tarafta Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları. Bir tarafta onun (Erdoğan) yapacakları, diğer tarafta onun (Kılıçdaroğlu) yapacakları. Bütün bunların değerlendirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Soylu, "Erdoğan gitsin." diyenlerin dışında Kılıçdaroğlu'nun bu ülkeye katkı sunabileceğine inanan kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

CHP'nin mağduriyet oluşturan hizmet anlayışına İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) örnek gösteren Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vadedip hayata geçirmediğini belirttiği projelerini anlattı.

"Sizin en büyük şansınız Tayyip Erdoğan döneminde hayatta bulunmaktır"

Ülke yönetiminin ciddi bir iş olduğunun altını çizen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin (gençlerin) en büyük şansınız Tayyip Erdoğan döneminde hayatta bulunmaktır. En büyük fırsatınız budur. Ben İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Doğu ve Güneydoğu'da insanlar saat 16.00'dan sonra sokağa çıkamazlardı. Hani pandemide biraz çıkamadınız ya farkını anladınız mı? Onlar yıllarca çıkamadılar. Yıllarca dükkanlardan, evlerden, iş yerlerinden PKK haraç topladı. Tayyip Erdoğan bunların hepsini süpürdü. Hakkari'de 2016 yılında kimse üniversiteyi (tıp fakültesini) kazanamadı. 2019'a kadar kimse tıp fakültesini kazanamadı. 2020'de 6, 2021'de 14, 2022'de 26 gencimiz tıp fakültesini kazandı. Niye kazandı? Çünkü orada terör yoktu. Şimdi Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde çocuklar, gençler üniversiteye hazırlanıyorlar. Ama biz onlara imkan sunuyoruz. Biz onlara imkan sunmazsak terör örgütü alacak onları dağa götürecek, eline kalaşnikof verecek. Biz onlara gençlik merkezleri, kültür merkezleri yapıyoruz. Gecenin 00.00'ına kadar, 01.00'ine kadar derslerini çalışıyorlar. Oranın öğretmenini eksik tutmuyoruz, oranın hastanesindeki doktoru eksik tutmuyoruz, oranın havalimanını eksik tutmuyoruz. Doğu ile batı arasındaki bu makus talihi yenen Tayyip Erdoğan'dır. Ülkesini, altyapısını güçlendirmeye, kalkındırmaya çalıştı. Sadece bunu yapmadı Tayyip Erdoğan, başka bir şey daha yaptı. Kılıçdaroğlu ile ve başka kimseyle kıyaslanamayacak başka bir şey daha yaptı. Tayyip Erdoğan aynı zamanda Türkiye'de zihniyet devrimi gerçekleştirdi."

Konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtlayan Soylu, çekilişle belirlenen üç genci kullandığı TOGG'a bindirdi. Soylu, program sonunda gençlerle öz çekim yaptı.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek ve Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı'nın da konuştuğu programa, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Memet Yalçın da katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

SEÇİMİ KİM KAZANACAK

2023-04-27 15:20 - Siyaset

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halk Buluşması"na katıldı

2023-04-27 09:05 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 27 Nisan Perşembe

2023-04-27 17:34 - Defin Listesi

Ara tatil sona erdi, eğitim başladı

2023-04-24 15:09 - Eğitim

Silahlı kavga ölümle bitti

2023-04-28 13:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem