?>

Silopi’de kanserde erken teşhis semineri düzenlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kaymakamlık ve Aile Destek Merkezi ile Silopi İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde ‘Kanserde Erken Teşhisin Önemi' adlı sağlık semineri düzenledi.

Gündem - 3 yıl önce

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kaymakamlık ve Aile Destek Merkezi ile Silopi İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde ‘Kanserde Erken Teşhisin Önemi' adlı sağlık semineri düzenledi.

Koç İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, Ak Parti Silopi ilçe Başkanı Rana Tellioğlu, Silopi Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM1) müdiresi Aylin Ökten, Doktor Zeynep Şener Bahçe, Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘Sağlıklı Yaşam Günü' etkinliği bünyesinde kanserde erken teşhisin önemini konulu seminerde konuşan Op. Dr. Zeynep Şener Bahçe, “Çevremizde de duyduğumuz genetik testler var. BRCA1 ve BRCA2 bu tür genlere sahip kadınlarda hayatlarının ileriki döneminde 40 yaşından sonra yüzde 80 oranında meme kanserine yakalanma riskleri vardır” dedi.

Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, aile içi çatışma iletişim problemleri ve çocukla iletişim konuları hakkında bilgilendirme yaptı.

Seminere izleyici olarak katılan Sadiye Aslan, bu tür seminerlerin kendileri için çok faydalığı olduğunu söyleyerek, “Kendi rahatsızlığım hakkında bilgilenmiş oldum. Raporlarımı gösterdim. Çok verimli bir seminer oldu” diye konuştu.

Seminer hakkında bilgi veren Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, “Bu sene sağlık semineri çerçevesinde ilk seminerimizi kanser üzerine verdirdik. Bu konunun uzmanları ile görüştük. İki tane uzman doktorumuzu Silopi'ye davet ettik. Burada vatandaşlarımıza kanseri, erken teşhisini ve neler yapılaması ile ilgili bilgiler verildi. Kanser hepimizin malumu kötü bir hastalık ama bunun erken teşhisinin hayat kurtardığını biliyoruz. Biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına bu semineri organize ettik. Her sene iki ya da 3 tane seminer organize ediyoruz. Vatandaşlarımıza bilgilendirme noktasında en iyi hizmeti vermek için gerekli çabanın içerisine giriyoruz. Bu işe vesile olduğumu için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Altyapısı 200 milyon liralık yatırımla yenilenen ilçe sağlıklı suya kavuştu

2022-10-24 12:43 - Gündem

KORKUNÇ CİNAYET! ESNAFI SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRDÜLER

2022-10-21 21:07 - Asayiş

Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama tesisinin Faz-1 aşamasında sona doğru

2022-10-24 11:45 - Gündem

Şair İlker Görgülü'nün sır gibi sözleri için geri sayım başladı

2022-10-27 16:07 - Magazin

Hayko Cepkin, 27 Ekim’de Harbiye Açıkhava’da

2022-10-25 13:51 - Magazin

Aracında silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

2022-10-28 12:29 - Asayiş

BİZDE SİYASET VE SİYASETÇİLER GÜVEN VERMİYOR

2022-10-24 11:16 - Siyaset

2 ay önce kaybolan gençle ilgili acı gelişme: Rögarda ceset bulundu, DNA testi yapılacak!

2022-10-21 15:56 - Gündem

Gaziantep'te incir ağacından düşen kadın öldü

2022-10-24 13:40 - Asayiş

Balkondan düşen genç hayatını kaybetti

2022-10-26 14:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep'te Sular Kesiliyor: İşte Mahalle Mahalle Etkilenecek Bölgeler ve Saati!

17:00 - Gündem

Şehitkamil’de ulaşım ağı güçleniyor

15:59 - Gündem

YERLİ VE MİLLİ VERİ MERKEZİ İLE KRİTİK VERİLER DAHA GÜVENDE OLACAK

15:36 - Gündem

Hatay'da deprem korkusuyla yaşanan kaçış görüntülendi

14:37 - Gündem

Keleş'ten Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay İçin Başsağlığı

14:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te Sular Kesiliyor: İşte Mahalle Mahalle Etkilenecek Bölgeler ve Saati!

17:00 - Gündem

Şehitkamil’de ulaşım ağı güçleniyor

15:59 - Gündem

YERLİ VE MİLLİ VERİ MERKEZİ İLE KRİTİK VERİLER DAHA GÜVENDE OLACAK

15:36 - Gündem

MİLYONLUK VURGUN ENGELENDİ! Gaziantep'te 1.5 Milyon TL değerinde kaçak elektronik eşya deposuna baskın!

15:06 - Asayiş

Çocuklarda içe basma sorunu çok sık görülüyor

14:52 - Sağlık