?>

Sıcaklar arttı tehlike başladı, çocuklar sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi

Adana'da birçok gencin hayatını kaybetmesine rağmen halen sulama kanalında yüzenlerin olması pes dedirtti. Arkadaşlarının yanlarında öldüğünü belirten çocuklar kanala atlayıp yüzmeye devam ederken, kaldırımda da güneşlendiler.

Asayiş - 3 yıl önce

Ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da hava sıcaklıkları artmaya başladı. Çoğu çocuk ve genç ise her sene olduğu gibi bu yıl da serinlemek için kendilerini girilmesi yasak olan sulama kanallarına attı. Her yıl onlarca kişinin boğulduğu kanalda canlarını hiçe sayarak yüzen çocukların suya atlarken, yaptıkları akrobatik hareketler ise dikkat çekti. Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait sulama kanalına caddeden koşarak atlayıp yüzen çocuklar kazaya davetiye çıkartırken, kanala girdikten sonra ise uzun süre tehlikelere aldırmadan yüzmeye devam etti. Çocukların sulama kanalına atlarken Adana ağzıyla söyledikleri, "Fark ederse kahrolayım, buradan 81 ile meydan okuyorum, güvenen varsa kendine hodri meydan, yakala dayı" gibi sözleri ise gülümsetti. Ayrıca gençler, sulama kanalından çıktıktan sonra kaldırıma yatarak güneşlendi.

“Ölen arkadaşlar yüzmeyi bilmiyor”

Sulama kanalında yüzmekten ve ölmekten korkmadığını belirten 12 yaşındaki Muhammed Ahmet, “Hava çok sıcak. O nedenle burada gelip yüzüyoruz. Ölmekten korkmuyorum. O ölen arkadaşlar yüzmeyi bilmiyor” dedi.14 yaşındaki Enes Gezer de, “Tehlikeli ama Adana çok sıcak o nedenle yüzüyoruz. Yüzerken korkmuyorum. Buraya yüzme biliyorum deyip atlayanlar korkup öldüler. Çok mücadele ettik ama kurtaramadık. 2 kişi benim yanımda vefat etti. Ben korkmuyorum” dedi.

Umutcan İşledici - Serkan Çetinkaya

Haftanın Öne Çıkanları

Depremzedenin başvurusu yanlış anlaşıldı: Az hasarlı binaya ağır hasarlı raporu verildi

2023-06-19 10:52 - Yaşam

Moda tasarımcısı Ayşegül Eraslan’dan rüya gibi defile

2023-06-17 14:38 - Magazin

2023 üniversite kontenjanları açıklandı

2023-06-19 12:48 - Eğitim

Gaziantep'te YKS'nin ilk oturumu başladı

2023-06-17 10:55 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-17 08:03 - Kültür

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Gaziantep’te öğrencilerle buluştu!

2023-06-15 16:22 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-06-19 08:03 - Kültür

Baba-kız, adliye çıkışı takip edilerek öldürülmüş

2023-06-16 16:08 - Asayiş

19 milyon öğrenci yarın karne alacak

2023-06-15 15:28 - Eğitim

GİBTÜ ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında akademik iş birliği!

2023-06-19 12:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş

Traktörle tarla sürerken kafasını ağaç dalına çarpıp düşen çiftçi hayatını kaybetti

16:28 - Asayiş

Gece kulübünde 2 kişiyi öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

14:03 - Asayiş

Gaziantep'te kaçak kazı yapan 4 şahsı jandarma suçüstü yakaladı

13:59 - Asayiş

"Altın Kızlar"ın vurgunu yarım kaldı!

15:59 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş