?>

Seyhan’dan Defne’ye kardeşlik köprüsü

Seyhan Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı kararla 6 Şubat depreminin ağır hasar verdiği Hatay'ın Defne Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulabilmesi için Başkan Akif Kemal Akay'a yetki verildi. İki belediye aras

Gündem - 3 yıl önce

Seyhan Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı kararla 6 Şubat depreminin ağır hasar verdiği Hatay'ın Defne Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulabilmesi için Başkan Akif Kemal Akay'a yetki verildi. İki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolüyle iki kent arasında eğitim, kültür, kırsal kalkınma, sosyal ve ekonomik ilişkiler kurulacak, ulusal ve uluslararası düzeyle ortak projeler hayata geçirilecek, karşılıklı bilgi, deneyim ve proje paylaşımıyla depremin olumsuz etkileri azaltılıp, sosyal yaşamın normalleşmesine katkı sağlanacak.

Seyhan Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı ilk birleşiminde müşterek komisyona hava edilen Seyhan ve Defne Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için Başkan Akif Kemal Akay'a yetki verilmesi yönündeki teklif, komisyonda oybirliği ile kabul edildi.

Kardeş şehir protokolü

Belediye Meclisi de komisyon raporunu oybirliği ile kabul ederek, iki belediye arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına onay verdi. Seyhan ve Defne Belediyeleri arasında imzalanacak “kardeş şehir” protokolü ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Defne'de yaşayan halka olumsuz etkilerinin azaltılması ve sosyal hayatın normalleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İmzalanacak protokol ile iki kent arasında eğitim, turizm, kültür, kırsal kalkınma, sosyal ve ekonomik ilişkiler kurulup, ulusal ve uluslararası düzeyde ortak proje çalışmaları yürütülecek. Karşılıklı bilgi, deneyim ve proje paylaşımının da yapılacağı işbirliği ile Defne'nin yaraları Seyhan Belediyesi'nin desteğiyle sarılacak.

Dış İlişkiler Müdürü Burcu Çimen Meclis toplantısında Defne Belediye Meclisi'nin bu konuyla ilgili aldığı kararı da okudu:

“Meclis başkanlığına Bölgemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında katkı ve yardımlarını esirgemeyen, bu sıkıntılı süreçte bizi yalnız bırakmayarak kurumsal anlamda ve bölgesel olarak yardımlarda bulunan Seyhan Belediyesi Başkanımız, O'nun nezdinde ekiplerine ve afetten zarar gören bölge halkımıza Seyhan'da kucak açarak ev sahipliği yapan Seyhan ilçe halkına şükranlarımızı sunarak; bu sıkıntılı günlerimizde desteğimize koşan Seyhan Belediyesi ve halkıyla aramızda oluşan dostluğun devamının pekişmesinin sağlanması amacıyla belediye başkanlarımız ve belediye yönetimlerimiz arasında yapılan temaslarla altyapısı hazırlanan kardeş kent ilişkisinin tesis edilmesinin gündeme alınarak; 5393 sayılı yasanın 18. Maddesi f bendi gereğince Meclisimizce oy birliği ile kabul edilmiştir”

Haftanın Öne Çıkanları

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (01 Mayıs 2023 Altın fiyatları)

2023-05-01 08:01 - Ekonomi

KİM KAZANMALI

2023-05-06 14:11 - Siyaset

Yerli turistler Kato Dağı'nda

2023-05-02 13:09 - Kültür

Kakava ateşi yerli ve yabancı on binlerce kişinin katılımıyla yakıldı

2023-05-05 23:08 - Kültür

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

2023-05-04 12:26 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı! 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan muaf olacak

2023-05-02 12:57 - Eğitim

Bakan Özer açıkladı: 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan muaf olacak

2023-05-02 12:39 - Eğitim

Bazı Mahallelerde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

2023-05-02 11:52 - Gündem

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (06 Mayıs 2023 Altın fiyatları)

2023-05-06 08:01 - Ekonomi

İçişleri Bakanı Bakan Soylu: Türkiye TEKNOFEST kuşağıyla Yerli Malı Haftası'nı kutluyor

2023-04-30 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem