?>

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık, son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, arazide kayarak düşmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık'ın cenazesi, memleketi Bitlis'te toprağa verildi.

Gündem - 2 yıl önce

Bitlis

Şehit Barlık için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Silah arkadaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınan Barlık'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu.

Şehidin tabutuna sarılarak ağlayan ailesi ve yakınlarını görevliler teskin etmeye çalıştı.

Törende konuşan Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Haşim Bildiş, şehit Barlık'ın, ay yıldızlı bayrağı şerefle dalgalandırmak, her karış toprağı kanla sulanan vatanın birliğini devam ettirmek için kendisine verilen görevi fedakarlıkla yaparken şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi.

Şehit Barlık'ı, son yolculuğuna uğurlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Bildiş, şöyle konuştu:

"Tarih boyunca hür yaşamış Türk milletinin fertleri, hürriyetini korumak amacıyla şehitlik mertebesine ulaşmak için bir an dahi tereddüt göstermemiştir. Kalplerinde taşıdıkları vatan sevgisi ve vazife aşkı uğruna vatan savunmasında kendilerine düşen görevleri şanlı tarihimizden aldıkları güçle hayatları pahasına yerine getiren şehitlerimizin bu kutsal emanetini yarınlara aynı fedakarlık duyguları içinde taşımakta kararlı olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın."

Şehidin annesi Birgül Barlık, törende kendisini teskin ederek başsağlığı dileğinde bulunan Vali Erol Karaömeroğlu'na, "3 oğlum daha var. Üçü de vatana feda olsun." dedi.

Cenaze namazını Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani kıldırdı. Daha sonra merkeze bağlı İçmeli köyü mezarlığına getirilen Barlık'ın naaşı, dualar eşliğine defnedildi.

Askerler tarafından saygı atışı yapılmasının ardından Vali Karaömeroğlu, güvenlik korucusu olan şehidin babası Servet Barlık'a Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını teslim etti.

Törene, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, kurum amirleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve askeri erkan katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilçam'ın emektarı "Artist Ahmet" vefat etti

2023-08-25 14:42 - Gündem

İslahiye ve Nurdağı’nda Öğrencilerin Okul İhtiyaçları Büyükşehir’den!

2023-08-26 11:17 - Eğitim

Yeşilçam'ın emektarı "Artist Ahmet" vefat etti

2023-08-25 14:39 - Kültür

Şehitkamil Sanat Merkezi Çocuk Orkestrası İlk Konserini Verdi

2023-08-23 12:14 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-26 08:03 - Kültür

Büyükşehir’den Gazi Şehirli Gençlere Temel Havacılık Eğitimi

2023-08-28 14:39 - Eğitim

Gaziantep’te Türk ve Yabancı Öğrenciler Erasmus+ ile Buluştu

2023-08-25 12:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar!

2023-08-25 08:03 - Kültür

GTB’den Antep Fıstığının İşlenmesine Yönelik Eğitim

2023-08-25 11:33 - Eğitim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençleri E-Spor ile Buluşturuyor

2023-08-25 12:17 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 5 Milyonluk Rekor

10:37 - Gündem

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep Büyükşehir iş birliği sıfır atık çalıştayı yapıldı

11:57 - Gündem

Masaj Salonunda Fuhuş Baskını: 14 Tutuklama!

11:17 - Asayiş

Gaziantep'teki kuzen cinayeti davası başladı

11:15 - Asayiş

Abonelik Sistemli Hırsızlık

11:05 - Asayiş

Gaziantep’te Öğrencilere Abonman Ulaşım Desteği

10:58 - Özel Haber