?>

Şampiyon Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, milli takıma oyuncu yetiştiriyor

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Futbol Türkiye Birinciliği maçlarında şampiyonluğu kazanan Kocaeli Kadın Futbol Kulübü, milli takıma oyuncu yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Spor - 2 yıl önce

Kocaeli

Antrenörler Hasan Alemdaroğlu ve Özge Arslan'ın çalıştırdığı kulübün oyuncularından oluşan Kocaeli karması, 20-24 Ağustos'ta Karabük'te düzenlenen müsabakalarda, 19 ilden katılan 24 takım arasında birinci oldu. Çeşitli yaş gruplarında yetiştirdiği 100'ün üzerinde oyuncusu ay-yıldızlı formayı giymeye hak kazanan kulüp, aynı zamanda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük camialara futbolcu gönderiyor.

Kadın Futbol 1. Ligi'nde mücadele edecek yeşil-siyahlı kulüp, milli takıma kazandıracağı oyuncularla Türk kadın futboluna hizmet etmeyi hedefliyor.

"Amacımız kadın futboluna hizmet etmek"

Antrenör Alemdaroğlu, AA muhabirine, yıldız kategorisinde oyuncularının gösterdiği başarının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ANALİG maçlarına katılma yetkisinin kendilerine verildiğini anlattı. Aşamaları birinci olarak geçip Karabük'teki finallerde yer aldıklarını aktaran Alemdaroğlu, sporcularının çok çalışarak şampiyonluğu kazandıklarını söyledi.

Alemdaroğlu, 15 maçta kalesinde 1 gol gören Pınar Sahra Semizoğlu'nun turnuvanın en iyi kalecisi seçildiğini belirterek, "Bu ekibimizle yaklaşık 1 senedir turnuvalara hazırlanıyoruz. Bu kızlarımız kulübümüzde 5-6 yıldır top koşturan, altyapımızdan yetişen sporcular." dedi.

Şu anda kentte kadın futboluna çok ilginin bulunduğuna değinen Alemdaroğlu, alt yaş gruplarında 5-6 yaşa indiklerini, futbol okullarında çalışmalara katılan yaklaşık 400 sporcunun bulunduğunu kaydetti.

Alemdaroğlu, bugüne kadar futbolcuların yanı sıra antrenörler de yetiştirdiklerini anlatarak, A Milli Kadın Futbol Takımı teknik ekibinde yer alan Hilal Başkol'un burada yetiştiğini bildirdi.

Kulüp olarak kadın futboluna katkı vermeye devam edeceklerini vurgulayan Alemdaroğlu, şöyle devam etti.

"Şu ana kadar farklı yaş gruplarında 100'ün üzerinde milli takıma giden oyuncumuz oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın kadın futbol takımlarında yer alan futbolcularımız var. Amacımız kadın futboluna hizmet etmek, buradaki gençlerimizi milli takımlara gönderebilmek. Kadın Futbol 1. Ligi'nde altyapımızdan yetişen sporcularla mücadele edeceğiz. 2 sene önce Süper Lig'deydik, hedefimiz yine Süper Lig'e çıkmak."

Kaleci Semizoğlu: "Çalışarak hedeflerime ulaşacağımı düşünüyorum"

Takımın 13 yaşındaki kalecisi Pınar Sahra Semizoğlu da ANALİG'de hem şampiyon olmanın hem de turnuvanın en iyi kalecisi seçilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kendi yaş grubunda milli takım seçmelerine katılacağını anlatan Semizoğlu, "Futbolda ilerlemek istiyorum. İleride büyük bir futbolcu olup, önce milli takımda ardından da yurt dışındaki takımlarda forma giymeyi hedefliyorum. Çalışarak hedeflerime ulaşacağımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Sol kanat oyuncusu 13 yaşındaki Ela Okan, antrenmanlarla geçen uzun periyodun ardından turnuvada başarı kazandıklarını anlattı.

"Hedefim, milli takıma seçilmek ve yurt dışında forma giymek." diyen Okan, bunun için çok çalıştığını ve Barcelona'da oynamak istediğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Liselerde sınıf tekrarı, devamsızlık ve açık öğretime geçişlere ilişkin düzenleme

2023-09-08 15:01 - Eğitim

Gaziantep'te 100 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği

2023-09-07 14:35 - Eğitim

Okuma yazma kursuna katılan "Antepli" kadınlar yaşamlarını kolaylaştırıyor

2023-09-08 14:31 - Eğitim

Okullarda ilk zil uyum eğitimi için çaldı

2023-09-04 11:37 - Eğitim

Depremden etkilenen illerde okullarda uyum eğitimi başladı

2023-09-04 12:08 - Eğitim

Gaziantep’te Defin Listesi 02 Eylül Cumartesi

2023-09-02 16:36 - Defin Listesi

Japonya, Ay'a iniş aracı taşıyan H2A roketini uzaya gönderdi

2023-09-07 08:39 - Teknoloji

Togg'un Gemlik'teki Teknoloji Kampüsü'nde devam eden çalışmalar görüntülendi

2023-09-06 10:39 - Teknoloji

Üniversite gençliğinin "çıkardığı icatlar" TEKNOFEST'te yerlerini aldı

2023-09-03 16:38 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan, eski bakan Necmettin Cevheri için taziye mesajı

2023-09-06 01:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

GKV’den Uluslararası Okçuluk Başarısı

12:19 - Spor

Spor Şehri Gaziantep’ten Altın Başarı

11:35 - Spor

Şahinbey Ampute'den farklı galibiyet 7-0

16:42 - Spor

Gaziantep FK, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

14:54 - Spor

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık