?>

Papa Franciscus: (Ukrayna'da barış için) Devam eden bir misyon söz konusu

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Rusya ile Ukrayna arasında çatışmanın sona ermesi ve barış olması için halihazırda yürütülen bir misyonun olduğunu söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Vatikan

Macaristan'a 3 günlük Ukrayna ve göç odaklı bir ziyaret gerçekleştiren Papa, Budapeşte'den dönüşünde uçakta seyahatine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Papa Franciscus, Macaristan'daki temaslarında Ukrayna'daki durumu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Rus Ortodoks Kilisesi'nin Budapeşte Temsilcisi Metropolit Hilarion ile değerlendirdiklerini aktararak, "Barışın hep kanallar açılarak yapılacağına inanıyorum, kanalları kapatarak barış yapılamaz. (Savaşa dair) Her şeyi konuştuk. Bunu konuştuk çünkü herkes barışa giden yola ilgi gösteriyor." ifadesini kullandı.

Vatikan'ın da dahil olduğu bir barış misyonundan söz eden Papa, "Ben bu hususta istekliyim. Yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırım. Ayrıca halihazırda devam eden bir misyon var ama halka açık değil. Bu ne zaman halka açıklanır, o zaman bunun hakkında da konuşurum." değerlendirmesinde bulundu.

Papa, Rus Ortodoks Kilisesi Lideri Patrik Kirill ile Haziran 2022'de Kudüs’te görüşmeyi planladıklarını hatırlatarak, "Savaş nedeniyle bu görüşme askıya alındı ancak bunun yapılması gerekecek. Savaş başladıktan sonra Patrik Kirill ile sadece bir kez 40 dakikalık (video konferans) görüşmem oldu. Daha sonrasında Kirill ile ilişkimi, Rus Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Sorumlusu Metropolit Antonij aracılığıyla sürdürüyorum." diye konuştu.

Vatikan'ın savaşta Rusya'ya götürülen çocukların evlerine geri dönebilmesine yönelik Ukrayna’nın talebine karşılık vereceğini belirten Papa, "Vatikan’ın bazı esir değişim durumlarında aracılık yaptığını düşünüyorum, Büyükelçilik aracılığıyla işler iyi gitti, bu da iyi gidebilir. Vatikan, bunu yapmaya uygun çünkü bu doğru ve adil bir şey. Yardım etmeliyiz çünkü bu bir ‘casus belli’ değil, insani bir konu. İnsani açıdan mümkün olan her şeyi yapmalıyız." yorumunda bulundu.

Papa Franciscus, düzensiz göç konusunda da göçmenlerin karaya çıktığı Akdeniz'deki 5 AB ülkesi İtalya, Malta, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin (GKRY) bu işten zarar gören ülkeler olduğunu dile getirerek, "Göç konusu, Avrupa'nın ele alması gereken bir sorun." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Bakan Mahmut Özer: 'Kadınların okullaşma oranı erkekleri geçti'

2023-04-29 16:39 - Eğitim

SEÇİMİ KİM KAZANACAK

2023-04-27 15:20 - Siyaset

İlgili Haberler

Suriye hükümeti ile terör örgütü SDG arasında ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması

20:47 - Dünya

Endonezya’da gözlem uçağı düştü: 11 kişiden haber alınamıyor

20:39 - Dünya

Deyrizor’daki Petrol ve Gaz Sahalarının Devlete Dönüşü, Kaynak İstismarına Son Verdi

19:34 - Dünya

Cumhurbaşkanı El-Şara, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack’ı Kabul Etti

19:31 - Dünya

Suriye Ordusu, SDG’ye Yönelik Yeni Bir Operasyon Hazırlığında

22:14 - Dünya

Günün Manşetleri

Abonelik Sistemli Hırsızlık

11:05 - Asayiş

Gaziantep’te Öğrencilere Abonman Ulaşım Desteği

10:58 - Özel Haber

Bakan Yerlikaya’dan Hudut ve Dezenformasyon Açıklaması: Taviz Verilmeyecek

10:50 - Özel Haber

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda 5 Milyonluk Rekor

10:37 - Gündem

Balık tutan vatandaşların oltasına ceset takıldı

10:30 - Asayiş