?>

Pamukkale'yi yılbaşından bu yana 1 milyon 149 bini aşkın kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale, bu yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 1 milyon 149 bini aşkın yerli ve yabancı misafiri ağırladı.

Gündem - 2 yıl önce

Denizli

Beyaz travertenleri, Hierapolis Antik Kenti ve Kleopatra Havuzu ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan Pamukkale Ören Yeri, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini kendisine çekmeye devam ediyor.

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine pandemi döneminde ziyaretçi sayısı gerileyen ören yerinin toparlanma sürecine devam ettiğini belirtti.

Hareketli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Şen, Pamukkale'yi yılın 7 ayında 1 milyon 149 bin 765 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, geçen yılın aynı ayına göre ziyaretçi sayısında yaklaşık yüzde 23'lük bir artışın yakalandığını vurguladı.

Temmuz ayında ziyaretçi sayısında 338 bin 609 kişiye ulaştıklarını, bunun ağustosta 400 binin üzerine çıkmasını beklediklerini bildiren Şen, 2019 yılında 2 milyon 521 bin ile kırılan yıllık ziyaretçi rekoruna yaklaşmayı umut ettiklerini ifade etti.

Pamukkale'de günlük 17-18 bin kişilik ziyaretçi hedeflerinin bulunduğunu aktaran Şen, "Bu rakamlar biz turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Bundan sonraki dönemde de bu artışın devam etmesini, yıl sonunda çok iyi sayılara çıkmayı hedefliyoruz. Pamukkale, ören yerleri arasında en çok ziyaretçi ağırlayan yer konumunda, bu da biz Denizlili turizmcileri mutlu ediyor." dedi.

Müzekart ile giriş 60 lira

Şen, Pamukkale'ye giriş fiyatının 700 liraya çıktığını ancak yerli turistlerin Müzekart ile 60 liraya girilebildiğine işaret ederek, ören yerini daha fazla sayıda vatandaşın gezmesini dilediklerini söyledi.

Ören yeri girişinde alınabilen Müzekart ile Türkiye'deki birçok ören yeri ve müzeye giriş yapılabildiğine işaret eden Şen, "Geçen yıllarda 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın girişi ücretsizdi, bu yıl temmuz-kasım arasında 18-25 yaş arası gençlerimize de ücretsiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, kültürel değerlerimizin tanınması ve gelecek nesillere aktarılması için Müzekart fiyatlarını çok uygun tutuyor. Vatandaşlarımız Müzekartı dijital olarak da alabilirler. Dijital ortamda çıkacak barkodla müze ve ören yerlerine çok kolaylıkla girebilirler." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Deprem bölgesindeki 11 ilde telafi eğitimi başladı

2023-08-02 11:09 - Eğitim

Depremzede öğrenciler mağdur oldu! YÖK bu hatadan bir an önce vazgeçmeli

2023-07-29 15:10 - Eğitim

Şahinbey Belediyesi Aşure Geleneğini Sürdürüyor

2023-07-31 16:53 - Yeme İçme

Furkan Apartmanı’nda asılsız iddialara cevap: Eksik kolon yok, kesilen kolon var

2023-07-31 13:37 - Gündem

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-29 08:03 - Kültür

YKS'de tercih işlemleri başladı

2023-07-27 12:09 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-08-02 08:03 - Kültür

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-28 08:03 - Kültür

Şehitkamilli Kadınlardan Giyim Kursuna Yoğun Talep

2023-07-31 16:43 - Eğitim

Tarihte bugün yaşanan olaylar

2023-07-31 08:03 - Kültür

İlgili Haberler

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Araban'ın 4 bin nüfuslu kırsal mahallesinden doğalgaz talebi

16:38 - Gündem

Gaziantep'te hedef 3 milyon turist

16:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılmaz’dan kar mesaisine anlamlı teşekkür

17:01 - Gündem

Şahinbey Belediye Spor, U17 güreşte grup şampiyonu

16:47 - Spor

Gaziantep, Dünyanın Genç Elçilerini Ağırladı

16:30 - Gündem

Araban’da Elektrik Kontağı Yangın Çıkardı

16:09 - Gündem

Cilt yenilemede fraksiyonel karbondioksit lazer yöntemi

14:47 - Sağlık